Telenor: Ny topchef ændrer intet

Det har hele tiden været meningen, at Telenors topchef gennem snart fire år skulle videre - og lige nu er der brug for ham i Sverige, siger Telenors europadirektør til Berlingske.

Marek Slacik forlader Telenor i Danmark, som han siden september 2012 har stået i spidsen for, og begynder som markedsdirektør i det større Telenor Sverige. Arkivfoto: Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil ikke ændre noget på Telenors strategi i Danmark, at topchefen gennem de seneste lidt over tre år nu forlader landet for at rykke til Sverige, for det har hele tiden været meningen, at han kun ville blive i en begrænset periode.

Det fastslår både Marek Slacik selv og Telenors europadirektør, Kjell-Morten Johnsen, som havde brug for ham i Sverige, hvor Telenor nu skal styrkes.

»Marek er en af de mest kompetente ledere, og vi har brug for ham i Sverige. Han har gjort et fremragende job i Danmark, men vi har i Sverige i nogen tid arbejdet på at få et meget stærkere hold, fordi Sverige er meget vigtig for Telenor i Europa. Her er Marek tydeligt en ledende kraft, og det står klart, at han efterlader et meget egnet hold i Danmark til at føre selskabet videre,« siger Kjell-Morten Johnsen til Berlingske.

Fuld enighed om strategien

Han understreger, at der er fuld enighed om Telenors strategi i Danmark, og at der ikke ændres på noget, når nu tidligere kundedirektør Jesper Hansen, som har været hos Telenor i 15 år, fra mandag morgen blev konstitueret som administrerende direktør.

»Jeg var virkelig stolt af at høre, hvordan Jesper blev budt velkommen og Marek klappet ud. Det har været hårdt i Danmark gennem de senere år, men ledelsen har formået at drive selskabet fremad og være villig til at tænke i omstilling,« siger europadirektøren.

Han fremhæver det citat, som Marek Slacik selv kom med til Berlingske ved sin tiltræden i september 2012:

»Når man bliver en del af ledelsesholdet, skal man være klar til at rykke videre, hvis mulighederne er de rigtige. Jeg håber at klare det godt i Danmark, men tre-fire år er nok den tid, hvor man får maksimalt ud af chefer - selv om forskellige mennesker naturligvis har et forskelligt syn på det,« sagde Marek Slacik dengang.

Ingen forskel på i går og i dag

Også Marek Slacik selv henviser til citatet.

»Jeg kom hertil for at innovere og hjælpe Telenor Danmark til at transformere og få Telenor til at stå mere frem samt skabe et hold, som kan fortsætte. Selskabet bør mest bestå af lokale folk. De forstår markedet bedst, og jeg har et hold, der er meget kompetent. Jesper tager nu over, og det vil ikke blive set som et problem. Vi har kørt selskabet sammen, og det er naturligt, at han tager over,« siger Marek Slacik, der i Sverige skal være markedsdirektør for både mobiltelefoni, bredbånd og TV - de sidste to dele har Telenor ikke i Danmark.

50-årige Jesper Hansen har været lidt rundt i Telenor-toppen, siden han i 2000 kom til dengang bredbåndsselskabet Cybercity, som Telenor siden købte.

»Jeg ser organisationen i dag som stærkere end nogen sinde. Alle tror på, hvad vi gør, og hvad der er sket de seneste 18 måneder, er ret forbløffende. Jeg er ret sikker på, at vi kan holde retningen. Organisationen er forandringsklar. Men overordnet vil intet ændre sig. Vi skal kæmpe for at holde Telenors position, vi skal fortsætte omstillingen, og vi skal gøre alt for at støtte fusionen med Telia, så vi får så god en start som muligt. Det var prioritererne i går, og det er de samme i dag,« siger Jesper Hansen.

Fusion med Telia forude

Telia og Telenor, som begge hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, besluttede i december 2014 at sammenlægge deres forretninger i Danmark ved at oprette et helt nyt selskab og siden nedlægge begge de gamle, så snart EUs konkurrencemyndigheder har sagt god for aftalen. Den melding kommer i september, men lige nu er det uafklaret, om EU vil stille betingelser, hvilket de fleste tror.

I forvejen har Telia og Telenor allerede lagt deres mobilnet i Danmark sammen. De kører i et selvstændigt, fællesejet selskab.

Europadirektør Kjell-Morten Johnsen vil ikke nærmere ind på, hvor langt fusionsplanerne er, eller hvornår de to ejere melder nærmere ud om den kommende bestyrelse, den kommende danske topchef eller om et navn til det nye selskab.

»Vi arbejder sammen med vore kollegaer i Telia og gennemgår alt - strategier m.m. Vi vender tilbage, når vi er klar til at melde mere ud,« siger han til Berlingske.

Marek Slacik, som er tjekke, begynder hos Telia Sverige 1. august. Han kom til Danmark fra en stilling som markedsdirektør i Telenor Serbien, hvor Kjell-Morten Johnsen dengang var landechef.