Telenor klar til iPhone 4G

Selskabet sælger fra 7. maj den særlige slags SIM-kort, der skal bruges i Apples iPad og sandsynligvis også i fjerde generation af iPhonen.

Apples kommende iPhone, iPhone 4G, bruger også Micro SIM Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har anskaffet dig et eksemplar af Apples iPad - eller fundet en prototype af Apples iPhone 4G på en bar, er der nu godt nyt. Telenor lancerer nemlig nu den særlige type SIM-kort, der skal bruges i de nye Apple-produkter -det såkaldte Micro SIM.

Den eneste forskel på Micro SIM og almindelige SIM-kort er størrelsen - og selv om Micro SIM er en gammel standard, har Apple fået en del ballade for at have valgt netop den type SIM-kort. Der er nemlig ingen teleselskaber eller telefoner i dag, der benytter dem.

Det har fået kritikere til at formode, at Apple var i gang med en manøvre, der handlede om at binde kunderne fast i en teknologisk løsning, som kun Apples egne samarbejdspartnere blandt teleselskaberne tilbyder. Tidligere har også Telenor-ejede Bibob erklæret at de ville være klar med den nye standard snarest - og dermed ser det ud til, at der faktisk kommer fin konkurrence om at tilbyde tele-tjenester til de kommende Apple-produkter.

Apples iPad bruger enten trådløse net eller mobilt bredbånd til at komme på nettet - og vælger man sidstnævnte, skal man altså sætte et Micro SIM-kort i den stærkt omtalte tavle-PC. Det samme ser ud til at gælde den næste generation af Apples iPhone, der antageligvis bliver lanceret i juni måned.