Telenor klar med TV - blot ikke i Danmark

Nordens næststørste teleselskab kan nu levere telefoni, Internet og TV - men det vil ikke ske herhjemme.

Norges svar på TDC, Telenor (her hovedkvarteret i Fornebu ved Oslo), har nu premiere på TV via netforbindelsen - blot ikke i Danmark. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telenor rykker nu ud med TV-tilbud over Internet-forbindelsen - bare ikke i Danmark, hvor man har sagt fra.

Telenor i Danmark besluttede i efteråret, at man ikke her stiger med på vognen i den fællesnordiske TV-satsning fra Nordens næststørste teleselskab. De store spillere i Danmark sidder simpelt hen for tungt på markedet. I stedet koncentrerer Telenor sig i Danmark om at sælge mobilabonnementer og mobilt bredbånd - og håber på at købe Telias kabel-TV-selskab Stofa.

Lidt forsinket

Derfor foregår premieren udelukkende i Norge, hvor de kunder, der er koblet på Telenors fibernet dér, nu får tilbuddet om også at få leveret fjernsyn via deres teleselskab.
Strømmen går mod at sælge såkaldt »triple play«, en tre-i-en-pakke med telefoni, Internet og TV fra samme leverandør.

TV-løsningen er blevet en del forsinket men har været prøvet af siden efteråret.

Telenor har ifølge norske Insidetelecom.no indgået aftale med både Viasat og Telenors eget Canal Digital om at kunne levere også deres kanaler via netforbindelsen. Oveni vil der være adgang til at leje film efter egen smag.

Senere også til ADSL-kunder

Telenor vil senere også tilbyde de kunder, der har en normal ADSL-Internet-forbindelse via fastnettet at kunne få en TV-forbindelse, sådan som TDC gør det i Danmark.

De norske priser er 178 kroner om måneden, inklusiv en kortafgift på 49 kroner om måneden, eller 2.136 norske kroner årligt. Man betaler ekstra for flere kort og eekstra for at få en digitalboks med optagefunktion.