Telenor kan blive ejer i Nordkorea

Det statsejede norske teleselskab, der bl.a. ejer Sonofon, kan indirekte blive ejer i et af verdens mest lukkede lande, Nordkorea.

Foto: Søren Svendsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det russiske teleselskab VimpelCom skal angiveligt være i færd med at købe sig ind i den egyptiske mobilgigant Orascom Telecom, som Telenor ejer 39,6 pct. af. Dermed får Telenor indirekte en fod inden for hos Nordkoreanerne. Det skyldes, at Orascom siden 2008 har opbygget den nordkoreanske mobiloperatør Korylink sammen med landets statslige post- og teleselskab, skriver den norske avis Dagens Næringsliv. Læs også: "Sonofon, godnat!"

Nordkoreas regler for, hvem der kan eje mobiltelefoner, og hvordan de skal bruges er strenge. Amnesty International håber ikke, at Telenor går ind i nordkoreansk mobiltelefoni. "Hvis man tager sit samfundsansvar alvorligt, og det hævder Telenor, kan jeg ikke forstå, at man går ind i noget, som har med mobiltelefoni i Nordkorea at gøre, siger generalsekretær i Amnesty International John Peder Egenæs til DN. Telenor ønsker ikke at kommentere opkøbsspekulationerne.