Telenor fyrer 125 i Danmark

Ejeren af det tidligere Sonofon og Cybercity afskediger 125 medarbejdere og ledere. (Opdateret kl. 9.45)

Telenor-koncernen fyrer 125 medarbejdere og ledere i Danmark. Foto: Søren Svendsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Den norskejede telekoncern Telenor fyrer 125 medarbejdere i Danmark.Telenor, som er Nordens næststørste teleselskab efter svenskejede Telia, er ligesom konkurrenterne presset på et marked, hvor folk kræver lavere priser.

Telenor omorganiserer derfor helt i Danmark og opsiger 125 medarbejdere og ledere, heriblandt direktøren for Telenors grossistforretning, Allan Koch, som formentlig er Danmarks længstsiddende telechef.

Fyringsrunden sker med Telenors ord for at få »en mere smidig og effektiv organisation«.

Telia skal fyre op til 150

Også Telia, som er Nordens største teleselskab, er i gang med en massefyring i Danmark. Telia skal inden udgangen af august have udpeget mellem 120 og 150 medarbejdere, som skal forlade virksomheden. Telia har omkring 1.000 medarbejdere i Danmark, Telenor har godt 2.000. TDC, som er Danmarks største teleselskab, har i flere år skåret mellem fem og syv procent af medarbejderne væk om året.

Telenor slår salg og markedsudvikling for erhvervskunder sammen og sætter Jesper Hansen, den tidligere direktør for Telenors net og for den juridiske afdeling, i spidsen. Samtidig samles IT og netudbygning på tværs af mobiltelefoni og bredbånd i en afdeling under den tidligere direktør for IT og Teknik, Lars Rude Andersen.

Det betyder et farvel til Allan Koch men også til direktøren for mindre erhvervsvirksomheder, Allan Russel, som »har fået nye udfordringer inden for Telenor-koncernen«.

Dybt beklageligt

Telenors administrerende direktør i Danmark, Henrik Clausen, bekræfter, at 125 siges op.

»Det er selvfølgelig dybt beklageligt at skulle sige farvel til gode medarbejdere,« siger han i en pressemeddelelse og lovet, at Telenor gør sit bedste for at sikre de fyrede en fremtid.

Mobilselskaberne CBB Mobil og Bibob, der begge ejes af Telenor, berøres ikke af ændringerne.