Telenor fjerner igen billigste abonnement

Nu koster det 20 kroner mere som ny kunde at få det billigste abonnement hos Danmarks næststørste teleselskab, der ligesom konkurrenterne forsøger at komme ud af den milliarddyre mobilkrig.

Telenors billigste abonnement til nye kunder er nu 20 kroner højere om måneden. Arkivfoto: Mauritz Antin, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN

Danmarks næststørste teleselskab, Telenor, sætter nu priserne for de billigste abonnementer op med 20 kroner om måneden for nye kunder, samtidig med at der bliver lagt mere i pakkerne. Dermed koster det billigste abonnement nu 149 kroner månedligt.

Norskejede Telenor er Danmarks næststørste teleselskab med 1,79 millioner mobilkunder ved udgangen af marts i år.

Prisændringerne gælder kun for nye kunder. Alle andre beholder deres nuværende abonnementer, indtil de selv måtte vælge at skifte. Alle fire store teleselskaber i Danmark - i rækkefølge TDC, Telenor, Telia og »3« - har siden efteråret 2015 gradvis fjernet de billigste abonnementer og til gengæld udvidet, hvor megen data, tale og andre tilbud der er en del af de tilbageværende abonnementer.

De dyreste abonnementer er væk

Det sker for at få en bedre indtjening på et marked, hvor mobilkrigen ifølge Telenors danske topchef, Jesper Hansen, på fem år har kostet teleselskaberne omkring fem milliarder kroner.

»Vi har lagt meget mere data i pakken og simplificeret abonnementet. Det skal være enkelt og digitalt, og danskerne er datahungrende. Det koster selvfølgelig lidt penge, men kunderne vil gerne have det. Vi har simpelt hen lavet en Ctrl+Alt+Delete (genvejen til at genstarte sin computer, red.) og set på kundernes behov. I stedet for tidligere seks forskellige abonnementer har vi nu kun tre, som giver folk masser af tryghed, fordi der er rigeligt med data, fri tale og - i de to største abonnementer - masser af roaming, så man kan bruge telefonen i udlandet uden frygt,« siger Lars Thomsen, Telenors kommercielle direktør, til Berlingske.

Han understreger, at Telenor samtidig har fjernet de dyreste abonnementer, som ikke solgte, således at det dyreste abonnement til privatkunder nu koster 249 kroner om måneden.

Også erhvervsabonnementer er hævet

Lars Thomsen mener dog ikke, at Telenor har hævet mindstepriserne.

»Vi har ikke hævet prispunktet - vi har introduceret en helt ny portefølje af abonnementer,« understreger han og tilføjer, at Telenor også for nylig har givet langt flere og bedre selvbetjeningsmuligheder for sine kunder.

For en måned siden gennemførte Telenor samme øvelse for erhvervsabonnementerne, således at prisen på det billigste abonnement nu er højere end tidligere.

I 1. kvartal i år lagde en mobilkunde i gennemsnit 152 kroner om måneden hos Telenor, fremgår det af selskabets regnskab.

De tre privatabonnementer koster nu 149, 199 og 249 kroner. Det billigste indbefatter 10 GB data, fri tale, SMS og MMS samt 100 GB onlinelagerplads i Microsofts OneDrive. I de to dyrere abonnementer med mere data kan man samtidig bruge telefonen til danske priser i 36 lande og også herfra bruge 10 GB data om måneden.