Telenor får storkontrakter med ISS og Trygvesta

Den norske telekoncern Telenor har fået store mobil-, internet- og fastnetaftaler på plads med forsikringsselskabet Trygvesta og rengøringskoncernen ISS. Det har formentlig ramt TDC.

Foto: Telenor. Ansatte hos ISS og Trygvesta skal fremover have bedre adgang til mobil telefoni og bredbånd.
Læs mere
Fold sammen
Det er svært at gøre rent hos en kunde, hvis man sidder hjemme på sit eget kontor.

Det ved man udmærket godt hos rengøringsgiganten ISS, men selv om langt de fleste medarbejdere aldrig kommer på selskabets egne kontorer, så er der stadig brug for at kunne kommunikere med chefer og kolleger.

Derfor har ISS nu valgt en ny telefonløsning, som i langt højere grad er baseret på mobiltelefoner og mobilt internet til de 55.000 ansatte i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Det er dog ikke hver eneste rengørings- og servicemedarbejder der får en firmabetalt mobiltelefon i hånden. Aftalen omfatter i alt 14.000 mobiltelefon-abonnementer, 1200 mobile bredbåndsabonnementer og 2900 fastnet-telefonabonnementer.

Fjer i hatten til Telenor
Hele ordren er gået til det norske teleselskab Telenor, der indtil for nyligt opererede i Danmark under Sonofon-navnet. Aftalen, der løber i fem år, ventes at træde i kraft i fjerde kvartal i år.

De fleste medarbejdere er hos deres kunder hver dag. Med mobile løsninger får ISS-kunder og ansatte enkel adgang til hinanden. Det vil gøre dagligdagen nemmere og mere effektiv for medarbejderne, samtidig med at ISS på sigt vil kunne forvente besparelser på baggrund af denne mobile strategi," siger erhvervsdirektør Henrik Skov fra Telenor.

ISS var i forvejen kunde hos Telenor i Norge, men vælger nu også Telenor som leverandør i Danmark, Sverige og Finland.

Trygvesta vælger fællesnordisk løsning
Også forsikringskoncernen Trygvesta har indgået en omfattende fællesnordisk løsning fra Telenor, der træder i kraft 1. december i år og løber i tre år.

Lige som hos ISS har Trygvesta lagt vægt på, at medarbejderne skal kunne tale med kunderne og hinanden, uden nødvendigvis at være bundet til en kobberledning og et skrivebord.

Aftalen for Trygvestas 4300 medarbjedere omfatter i alt 3300 mobiltelefoni-aobnnementer, 3000 fastnet-abonnementer, 1600 mobile bredbånds-abonnementer og 1400 ADSL-abonnementer, og beetyder også at Telenor skal stå for serviceringen af Trygvestas omstillingsanlæg i Danmark, Norge og Sverige.

Telenor ønsker ikke at sætte tal på værdien af aftalerne eller oplyse, hvem der tidligere har haft aftalerne, men typisk har de fleste danske virksomheder hidtil brugt TDC som leverandør af både fastnet- og mobiltelefoni.