Telenor får ny finansdirektør

Pengemanden Henrik Skov vil i stedet kaste sig over tikroners-butikskæden Tiger.

Telenors koncernfinansdirektør Henrik Skov skifter til Tiger-kæden efter 13 år hos den norske telegigant. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab, norskejede Telenor, får ny finansdirektør.

Efter 13 år i Telenor og Cybercity forlader Henrik Skov selskabet for at blive finansdirektør i Zebra, der står bag Tiger-butikkerne. Han har siddet med ved direktionsbordet under hele den store omvæltning i den danske televerden og har også været erhvervsdirektør for Telenor.

Han var direktør for kundeservice samt produkt- og markedsudvikling i internetudbyderen Cybercity og fik det samlede ansvar, da Sonofon og Cybercity blev samlet i en virksomhed i 2005. Henrik Skov afløste i august 2010 daværende finansdirektør Thomas Zeihlund, der fratrådte »efter gensidig aftale«. Før Telenor-tiden var Henrik Skov chefkonsulent i Accenture (1997-2000) og afdelingsleder i Kuwait Petroleum (1992-1997). Han har en mastergrad i økonomi fra Clemson University i USA fra 1990.

Intern afløser

Han afløses af Per Christian Mørland, der indtil nu har været chef for den kommercielle omstilling i Telenor Danmark og før da har arbejdet som finansdirektør for Telenor i Montenegro og desuden været hos Telenor i Malaysia og Thailand.

»Per Christian Mørland kommer med værdifuld finans- og ledelseserfaring fra Telenor-selskaber i Asien og Østeuropa. Samtidig har han indsigt i den danske forretning og den omstilling, som vi er i gang med,« siger Telenors topchef i Danmark, Marek Slacik, der selv har siddet på posten siden 1. september 2012.

Telenor i Danmark har nu 1.896.000 mobilkunder og 301.000 fastnetkunder.

Telenor hører ligesom sin svensk-finske konkurrent Telia til blandt verdens ti største mobilselskaber. Telia er Nordens største teleselskab men nummer tre i Danmark, hvor Telenor er både Nordens og Danmarks nummer to.

Telenor overtog i juni 2000 mobilselskabet Sonofon og i maj 2005 internetleverandøren Cybercity, som begge i juni 2009 tog moderselskabets navn. Telenor ejer også lavprismobilselskaberne CBB og Bibob, som i 2011 blev slået sammen men fortsætter under de to varemærker. Telenor ejer også TV-udbyderen Canal Digital.