Telenor får indiske klø

Det går svært ringe for Telenors indiske satsning, og nu mener flere analytikere, at den norske telegigant skal droppe eventyret.

Foto: NARINDER NANU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der skulle have været en ny offensiv ind i et af verdens hurtigst voksende mobilmarkeder, er nu endt som et gabende stort hul i bunden af tele-badekaret. Efter ni måneder i Indien har Telenor tabt 3,4 mia. norske kroner - og analytikerne anser ikke Telenors indiske eventyr som udpræget perspektivrigt. Det skriver Bloomberg.


"De færreste investorer tillægger Telenors indiske forretninger nogen værdi. Kvitter de Indien, vil det bestemt hjælpe på optimismen," siger fondsmægler Jesper Krüger fra ATP til bureuaet. Mens TDC er blandt de mest omtalte ATP-investeringer, har ATP også sat penge i det norske tidligere telemonopol, Telenor, som dog over årene har haft væsentlig mere succes med deres ekspansion end TDC har.

Allige har Telenor selv har hele tiden fremhævet Indien som en af de motorer, der skal drive Telenors vækst fremover - og koncernchef Jon Fredrik Baksaas har ikke holdt igen med investeringerne i det folkerige land. Alligevel lader successen vente på sig, og en enkelt analytiker forklarer endda overfor Bloomberg, at han ville vurdere Telenor-aktien 15-20 kroner højere, hvis selskabet trak sig ud af Indien.


Den norske telegigant er blandt verdens seks største teleselskaber, og har adskillige aktiviteter i asien. Et af dem, har den mangeårige danske Telenor-direktør, Henrik Clausen, stået i spidsen for siden maj, hvor han overtog direktørposten hos Telenors aktiviteter i Malaysia.

I Indien har Telenor købt sig til markedsandelen gennem selskabet Uninor, og Telenor forventer fortsat positivt cashflow inden for fem år.