Telenor-alliance med Microsoft skal skaffe mobilkunder

Danmarks næststørste teleselskab giver nu gratis lagerplads på nettet gennem Microsoft - familiekunder får en hel terabyte pr. hoved - som seneste skridt i kampen om de danske mobilkunder.

Telenor præsenterer tredje bølge af sit omstillingsprogram, der skal sikre, at Telenor har en fremtid i Danmark. Topchef Marek Slacik orienterer. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En halv million danske Telenor-kunder får nu hver 100 gigabyte gratis datalagerplads på nettet til deres dokumenter, billeder og film, efter at Danmarks næststørste teleselskab har indgået en helt ny type aftale med den amerikanske softwaregigant Microsoft. Samtidig får 100.000 med familieabonnement en hel terabyte dataplads og gratis adgang til Microsofts Office-kontorpakke på nettet.

Det er seneste våben, som Telenor trækker i den standende kamp om at trække nye kunder til, samtidig med at man med al magt forsøger at holde på de kunder, som man allerede har.

Opgraderingen begynder i næste uge, hvor Telenor-kunderne vil få en SMS om, hvordan man gør. For at undgå nedbrud på grund af overbelastning vil alle være med ovre i løbet af november.

Alle nuværende kunder får tilbuddet

»Dette er ikke for at jage nye kunder. Vi opgraderer faktisk alle eksisterende Telenor-kunder, så omkring en halv million danskere får adgang til Microsofts OneDrive-lager med 100 gigabyte og omkring 100.000 med familieabonnementer får en hel terabyte data og desuden Office 365 Home med Outlook, Word, Excel og PowerPoint. Det er helt uden ekstra omkostninger, og det er ikke tidsbegrænset - det gælder for hele livet,« understreger Marek Slacik, topchef i Telenor gennem de seneste to år.

I december 2013 fik Telenors erhvervsabonnenter Office 365, hvis de havde de større abonnementer. Nu får alle erhvervsabonnenter - uanset abonnementets størrelse - også OneDrive-adgang med i posen. Opgraderingen af erhvervskunderne begynder 15. oktober.

Niels Soelberg, administrerende direktør for Microsoft Danmark, er svært tilfreds med aftalen.

»Det er første gang, at Microsoft laver en sådan aftale overhovedet. Det er meget fremsynet af Telenor,« siger han.

En terabyte data svarer ifølge Microsoft til enten en million dokumenter, 10.000 sange, 70.000 fotos eller 100 film i HD-kvalitet, og fordi data ligger på Microsofts OneDrive, kan man dele dem med andre udvalgte. Office 365 Home kan installeres på op til fem PCer eller tavle-PCer og kan desuden bruges uden forbindelse til Internet.

Stor udbygning af mobilnettet

I marts lancerede Telenor første runde af sin nye satsning, der internt går under navnet »Storm« i erkendelse af, at danskerne ikke var særligt tilfredse med deres teleselskaber.

»Det var en ret brutal opvågnen. Folk krævede bedre netværksdækning, bedre service og mere enkelhed af teleselskaberne,« forklarer Marek Slacik.

Telenor og Telia har gennem mere end et år været i gang med at slå deres mobilnet i Danmark sammen for at kunne dele regningen. 4G-/LTE- og 3G-mobilnettene er allerede lagt sammen og udvidet, og til nytår er også de oprindelige GSM-net lagt sammen.

»Vi har fået 60 procent flere 3G-mastepositioner og skabt betragtelige forbedringer i landområderne. Vi vil ikke lade TDC rende med føringen, absolut ikke,« siger Marek Slacik.

Der kommer 400 nye 4G-masterpositioner i år og andre 400 nye næste år.

»Der er stadig huller i dækningen, men vi har identificeret dem,« siger Telenor-topchefen.

Døgnåben kundeservice

I maj indførte Telenor som anden bølge døgnåben kundeservice, og 30 procent af alle opkald kommer nu uden for de normale åbingstider. Samtidig blev der indført mulighed for at låne en tilsvarende telefon, mens ens egen er til reparation. Det har 30.000 indtil nu benyttet sig af.

Endelig har Telenor ryddet grundigt op på hylderne. Flere end 2.600 produkter er eller vil blive lukket, og 850.000 Telenor-kunder har skiftet nogle af de 1.200 hidtidige abonnementstyper ud, så der nu kun er omkring 100 abonnementsmuligheder. Blandt de ting, der er lukket, er Telenors webmail, som blev solgt fra, E-boks, Blackberry-tjenester og mobil-TV, som blev lanceret for nogle år siden.