Telenor-ændring skubber dansk topchef ud

Jesper Hansen træder ud af Telenors koncernledelse.

Telenors danske topchef, Jesper Hansen, træder 1. marts ud af koncernledelsen i den norske telegigant som led i en omstrukturering. Arkivfoto: Telenor Fold sammen
Læs mere

Den norskejede telegigant Telenor ændrer på sin ledelse, og det betyder, at Telenors danske topchef ikke længere sidder med ved hovedbordet.

Telenors topchef, Sigve Brekke, rokerer fra 1. marts om på tropperne, så i alt ni direktører forsvinder ud af koncernledelsen. Siden oktober 2015 har alle landecheferne ellers siddet med, men nu bliver landene i stedet samlet i geografiske klumper. Her får den administrerende direktør for Telenor Norge, Berit Svendsen, nu ansvar for hele Skandinavien, herunder Danmark, og dermed træder Jesper Hansen, der er administrerende direktør for Telenor i Danmark, ud af topledelsen men fortsætter på posten i Danmark.

Telenors opdeling hedder fremover Skandinavien, Central- og Østeuropa, Asien - de fremvoksende markeder samt Asien - de modne markeder.

Tidligere dansk Telenor-chef fortsætter

»Med ændringerne tager vi et nyt skridt i retning af at blive et mere globalt selskab, som bedre kan udnytte skalafordele og styrke innovationskraften,« siger Sigve Brekke i en pressemeddelelse om ændringerne.

Med i koncernledelsen sidder stadig Telenors personaledirektør, nordmanden Jon Erik Haug, som i 2010-2012 var administrerende direktør for Telenor i Danmark.

Jesper Hansen overtog 1. juni 2015 ansvaret for Telenor i Danmark efter at have siddet på forskellige poster i den danske ledelse igennem 15 år.

Telenor er Danmarks og Nordens næststørste teleselskab.

Den norske stat er hovedejer med 54 procent.

Også svensk-finske Telia, der er Nordens største og Danmarks tredjestørste teleselskab, rokerede for nylig om i ledelsen. Fra årsskiftet blev Danmark lagt sammen med Estland og Litauen under en ny chef.