Telemillionær satser stort på dansk guldtelefon

CBB-stifter Michael Moesgaard smider flere penge efter danskudviklet smartphone. Håbet er en stor international succes.

Michael Moesgaard Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ambitionerne er tordnende høje hos den danske telefonproducent Lumigon, der satser med millioner i ryggen fra investorer på at blive til en international succes med selskabets smartphones.

Og nu får virksomheden et skulderklap fra den danske telemillionær Michael Moesgaard Andersen, som stiftede teleselskabet CBB Mobil og solgte det til Sonofon for knap 200 millioner kroner i 2004. Ifølge Dagbladet Børsen har han købt aktier op i Lumigon, hvor han bliver den næststørste investor.

»Det er klart, at når en erhvervsmand som mig køber flere aktier, så er det fordi, jeg tror på virksomheden. Nu skal vi have den her danske smartphone ud over rampen,« siger han til avisen.

Telefonen, som ifølge Michael Moesgaard skal udover rampen, er en glimtende sag af guld, der koster 10.000 kroner. Målgruppen for Lumigon er ifølge Børsen nyrige russere, der skal tage det ekslusive, danske design til sig med kyshånd.

Indtil videre har der dog været begrænset med succes for Lumigon, der de seneste tre år har tabt 89 millioner kroner. I 2015 lød underskuddet på 39 millioner kroner. Det forklares dog med heftige investeringer.

Michael Moesgaard forklarer, at man ønsker at lade virksomheden vokse stille og roligt, og han afviser et hurtigt salg til en af de store spillere på markedet.

Erhvervsmanden, der i øvrigt også bruger sin tid som forfatter og professor, ejer nu mellem 25-33 procent af Lumigon.