Telegiganter smækker røret på for fusion

Efter syv måneder ser samtaler mellem den britiske telegigant Vodafone og Liberty Global om en fusion mellem de to selskaber ud til at være blevet afløst af en klartone.

Efter syv måneder ser samtaler mellem den britiske telegigant Vodafone og Liberty Global om en fusion mellem de to selskaber ud til at være blevet afløst af en klartone. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Der har været rygter om en fusion mellem de to selskaber, siden kabel-tv-legenden John Malone i maj luftede lidt løse tanker om de mulige synergier, der kunne være ved at kombinere Vodafone med det Malone-kontrollede selskab Liberty Global - en sammenlægning der formodedes at have en værdi af 120 mia. pund.

Analytikere vurderede, at de to selskaber har en række områder, hvor de komplimenterer hinanden og kunne potentielt blive dominerende på det europæiske mobil- og fastnetmarked.

I juni bekendtgjorde selskaberne imidlertid, at de blot lå i drøftelser om at udveksle aktiver.

Og mandag bekræftede Vodafone så, at også de forhandlinger nu er lagt helt døde. Der var da også en række forhindringer for en fusion. Eksempelvis handles Liberty Global til en højere indtjeningsmultiple end Vodafone. Liberty Global har også større gæld end Vodafone. Og der har også været bekymring for, om myndighederne i blandt andet Storbritannien, Tyskland og Holland ville gribe ind af konkurrencehensyn.

Vodafone-aktien falder mandag morgen med 3,5 pct. til 210,15 pence. Liberty Global faldt i fredagens handel med 0,5 pct. til 47,96 dollar.