Telegigant har børsdrømme

Softbank overvejer at børsnotere datterselskabet Softbank Corp i Tokyo

Softbank lukrerer angiveligt på det positive japanske aktiemarked og barsler med en børsnotering af datterselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske televirksomhed Softbank, der blandt andet ejer den amerikanske teleudbyder Spring og den britiske chip-producent Arm, vil ifølge talspersoner, der er bekendte med sagen, høste frugterne af det nuværende opsving på det japanske aktiemarked i løbet af 2018.

Det skriver Financial Times.

Ifølge en analytiker kan en børsnotering af Softbanks telekommunikationsenhed rejse op mod 18 mia. dollar i ny kapital. Dog har analytikerne svært ved at fastsætte selskabets værdi, da det helt afhænger af, hvor meget gæld selskabet har ved en eventuel børsdebut.

Ifølge banker, der følger udviklingen i Softbank tæt, har børsplaner været på tegnebrættet af flere omgange de sidste par år, men den seneste udvikling på det japanske aktiemarked har for alvor fremskyndet forhandlingerne.

Derudover har Softbank angiveligt ambitioner om at komme foran rivalen Bain Capital, der ventes at børsnotere Toshibas computerchip enhed.

Mandag steg Softbank-aktien med næsten 6 pct. på børsen i Tokyo.