Telegigant får endelig ny kassemester

Ni måneder, efter at bestikkelsessag kostede Telenors koncernfinansdirektør jobbet, er afløseren endelig fundet.

Telenor har hentet sin nye koncernfinansdirektør, Jørgen Rostrup, fra Hydro. Fotos: Flickr og Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den norske telegigant Telenor, som hører til blandt de største mobilselskaber i verden, får efter mere end et halvt år endelig ny kassemester.

Den 50-årige nordmand, Jørgen C. Arentz Rostrup, tiltræder senest 1. november som nu koncernfinansdirektør. Han kommer fra en direktørstilling i Yara North America og har tidligere været koncernfinansdirektør i det norske olieselskab Hydro.

Jørgen C. Arentz Rostrup afløser fungerende koncernfinansdirektør Morten Karlsen Sørby, som i en periode var nordisk direktør for Telenor men fik det midlertidige ansvar for telegigantens pengekasse, da fire topfolk i november 2015 blev fritstillet i forbindelse med en bestikkelsessag, som det delvist Telenor-ejede Vimpelcom var involveret i i Usbekistan, hvor der skal være betalt millioner af kroner under bordet for mobiltilladelser.

Morten Karlsen Sørby skal fremover have ansvaret for omstillingen af Telenor på koncernplan fra traditionelt teleselskab til et mere digitalt orienteret selskab.

Han vil fortsat, snart som transformationsdirektør, referere direkte til Telenors topchef, Sigve Brekke, der har siddet i spidsen for Telenor siden august 2015 og siden har forsøgt at få ryddet op efter bestikkelsessagen.

Det har medført, at Telenor har sat sin ejerandel i Vimpelcom til salg.

Jørgen C. Arentz Rostrup har tidligere været landechef for Yara Ghana, koncernfinansdirektør i Norsk Hydro, energidirektør i Hydro og koncernfinansdirektør for Hydros norske olie- og gasaktiviteter. Han har også siddet i adskillige bestyrelser.

Telenor er i Danmark det næststørste teleselskab efter TDC og foran Telia og »3«. Telenor i Danmark havde ved udgangen af juni 1.779.000 mobilkunder - 18.000 færre end tre måneder tidligere.