Telefirma med vokseværk rykker ind i nedlagt rådhus

Rådhus i jysk fusionskommune bliver til sommer hjemsted for lokalt telefirma med vækstplaner.

Sønderborg Kommune.
Læs mere
Fold sammen

I efteråret rykkede telefirmaet Ipnordic ind med knap 50 ansatte i tidligere banklokaler i Gråsten, men pladsen er blevet for trang, og firmaet har købt det tidligere Gråsten Rådhus af Sønderborg Kommune. Her skal de ansatte - for tiden 77 personer - flytte ind til sommer.

»Med købet af Gråsten Rådhus får vi nu mulighed for at fortsætte den rivende udvikling, vi er inde i. Det er vores ambition, at vi over de kommende år kan få skabt et par hundrede nye arbejdspladser i Gråsten,« udtaler administrerende direktør Thorben G. Jensen.

Rådhuset er i øjeblikket arbejdsplads for cirka 60 ansatte, og de overgår til andre arbejdssteder i Sønderborg Kommune, der blev skabt ved at sammenlægge hele syv kommuner ved strukturreformen i 2007.

Rundt omkring i landet kom mange rådhuse i overskud, da 271 kommuner i 2007 blev lagt sammen til 98 enheder. Flere steder indgik det i bryllupsplanerne at bygge ét nyt, samlet rådhus og sælge alle eksisterende mindre rådhuse, men de er ikke gået let alle steder.

De mest farverige forløb skete nok i Gundsø og Møldrup, i dag en del af Roskilde og Vesthimmerland Kommuner. Her blev rådhusene overtaget af finansmand Erik Skov Pedersen, tidligere spindoktor for Konservative. Han ville omdanne begge steder til ældreboliger, men det kneb gevaldigt med finansieringen, og senere blev han idømt fængsel for bedrageri og dokumentfalsk.

Ejendomspriserne i det sønderjyske er ikke prangende, og rådhuset i Gråsten er gået for en million kroner, en anelse under en mæglervurdering. Det 2.400 kvadratmeter store rådhus er fra 1954 og trænger til en omfattende renovering.