Telebranche presser EU for mere bredbånd

Det spanske formandskab opfordres til at gøre en aktiv indsats for at sikre bedre Internet-forbindelser overalt i Europa, så der kan skabes nye jobs og spares CO2.

Mere fart på netforbindelserne og større udbredelse vil skabe masser af nye arbejdspladser i Europa, mener den europæiske telebranche, som nu skubber til EU. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En samlet europæisk telebranche lægger nu pres på det spanske EU-formandskab for at få udnyttet det fulde potentiale ved IT og telekommunikation i Europa.

»IT og telekommunikation står allerede nu for mere end 40 procent af produktionstilvæksten. Derfor vil IT og telekommunikation ikke alene have en nøglerolle i at få Europa økonomisk på fode igen men også i muligheden for at rykke fremad og ind i fremtiden,« siger Enrique Baron Crespo, den tidligere formand for Europaparlamentet, som har samlet branchen om den fælles henvendelse.

Branchen står for en årlig omsætning på 700 milliarder euro og har seks millioner ansatte.

En million nye arbejdspladser

Navnlig bedre bredbåndsforbindelser over Internet skal være med til at sikre fremgangen. Ifølge henvendelsen kan der skabes op til en million nye arbejdspladser og en økonomisk fremgang på 849 milliarder euro, ligesom CO2-udslippet kan sættes ned med 15 procent, hvis politikerne vil lægge ambitiøse planer for den digitale fremtid.

»Europas fremtidige konkurrenceduelighed vil i stort omfang afhænge af evnen til at sikre et bredt optag af IT og telekommunikation i både den offentlige og private sektor,« hedder det i henvendelsen.