Tekniske problemer koster stort tab for Siemens Wind Power

Årsagen til stort underskud er store udgifter til udskiftning af kuglelejer og møllevinger.

Siemens vindmølleaktiviteter måtte i fjerde kvartal kæmpe med tekniske problemer og et underskud på 66 mio. euro Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siemens vindmølleaktiviteter måtte i fjerde kvartal kæmpe med tekniske problemer og et underskud på 66 mio. euro - en klar forværring fra samme periode sidste år, da aktiviteterne gav et plus på 179 mio. euro.

Årsagen er store udgifter til udskiftning af kuglelejer og møllevinger, forklarer Siemens.

- Den primære faktor var en 223 mio. euro stor omkostning til inspektion og udskiftning af kuglelejer på landbaserede vindmøller og til reparation af vinger på land- og havvindmøller, skriver Siemens i sit årsregnskab, som blev offentliggjort torsdag morgen.

Siemens fortæller i øvrigt om et resultatbidrag fra divisionens aktiviteter inden for havmøller, der var betydeligt lavere end i tredje kvartal sidste år. Havmøller betegnes ellers som et høj-margin område.

Omsætningen fra vindenergiaktiviteterne var uændret sammenlignet med tredje kvartal sidste år - godt hjulpet af en stærk vækst i Amerika, som opvejede en nedgang i de øvrige regioner. Antallet af nye ordrer opgøres til 1805 mio. euro i tredje kvartal mod 1511 mio. euro i samme periode 2013.