Tech-firmaer skal følge samme regler som banker i banksektoren

Ifølge europæiske finanschefer kan de store tech-selskabers indtog i banksektoren true den finansielle stabilitet, og derfor burde de store kinesiske og amerikanske tech-selskaber blive underlagt nogle af de samme regler som store banker.

Ifølge europæiske finanschefer kan de store tech-selskabers indtog i banksektoren true den finansielle stabilitet, og derfor burde de store kinesiske og amerikanske tech-selskaber blive underlagt nogle af de samme regler som store banker. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGIO PEREZ

Det skriver Financial Times.

Francisco González, der er bestyrelsesformand i den spanske bank BBVA, advarer mod, at grupper, såsom Facebook og Amazon i USA og Alibaba og Tencent i Kina, vil erstatte mange banker.

Ifølge Francisco González har bankerne en ulempe i forhold til de store tech-selskaber, fordi der ikke er ensartede regler for de to sektorer.

Advarslen kommer, efter at Europa har introduceret nye regler for "open-banking", der tvinger långivere til at give adgang til kunders konti, hvis der er givet tilladelse til det, hvilket har skabt en bekymring blandt bankmedarbejdere om, at de store tech-grupper vil plukke de bedste dele af bankernes forretninger.

De store tech-selskaber har på det seneste skærpet deres aktiviteter i banksektoren. Blandt andet stiller Amazon betalingsservices og lån til rådighed for handlende på selskabets platform, og Facebook sikrede sig for nylig en elektronisk pengelicens i Irland. Yderligere er både Alibaba og Tencent blevet dominerende aktører i Kinas betalingsindustri.