Tech-firmaer skal følge samme regler som banker i banksektoren

Ifølge europæiske finanschefer kan de store tech-selskabers indtog i banksektoren true den finansielle stabilitet, og derfor burde de store kinesiske og amerikanske tech-selskaber blive underlagt nogle af de samme regler som store banker.

Ifølge europæiske finanschefer kan de store tech-selskabers indtog i banksektoren true den finansielle stabilitet, og derfor burde de store kinesiske og amerikanske tech-selskaber blive underlagt nogle af de samme regler som store banker. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGIO PEREZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Francisco González, der er bestyrelsesformand i den spanske bank BBVA, advarer mod, at grupper, såsom Facebook og Amazon i USA og Alibaba og Tencent i Kina, vil erstatte mange banker.

Ifølge Francisco González har bankerne en ulempe i forhold til de store tech-selskaber, fordi der ikke er ensartede regler for de to sektorer.

Advarslen kommer, efter at Europa har introduceret nye regler for "open-banking", der tvinger långivere til at give adgang til kunders konti, hvis der er givet tilladelse til det, hvilket har skabt en bekymring blandt bankmedarbejdere om, at de store tech-grupper vil plukke de bedste dele af bankernes forretninger.

De store tech-selskaber har på det seneste skærpet deres aktiviteter i banksektoren. Blandt andet stiller Amazon betalingsservices og lån til rådighed for handlende på selskabets platform, og Facebook sikrede sig for nylig en elektronisk pengelicens i Irland. Yderligere er både Alibaba og Tencent blevet dominerende aktører i Kinas betalingsindustri.