TDCs salg af svensk datter kan indbringe 2-3 mia. kr.

Hvis det lykkes at finde den rette køber til den svenske afdeling vil det være et relativt markant salg, vurderer analytikere.

Pernille Erenbjerg, adm. direktør og koncernchef i TDC Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et frasalg af TDC's svenske forretning TDC Sverige vil potentielt kunne indbringe 2-3 mia. kroner for den danske telegigant, hvilket svarer til tiendedel af koncernens markedsværdi.

Det skriver Børsen.

Efter TDC kiksede et salg af TDC Hosting, kunne TDC Sverige ifølge Børsens oplysninger meget vel være det næste sted, hvor telegiganten vil forsøge at hente noget tiltrængt kapital.

TDC har i optakten til dagens fremlæggelse af årsregnskabet for 2015 forholdt sig tavs, men topchef, Pernille Erenbjerg, var ikke afvisende over for et salg, da Børsen spurgte ind til planerne omkring den svenske forretning på kapitalmarkedsdagen d. 27. jan.

Således udtalte topchefen, at TDC i Sverige ikke har den samme brede base som i Danmark og Norge, og at selskabet samtidig ikke har de finansielle ressourcer til at skabe den base.

Hvis det lykkes Pernille Erenbjerg at finde den rette køber til den svenske afdeling vil det være et relativt markant salg, vurderer senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard.

- Det vil være et ikke ubetydeligt frasalg, som kan polstre TDC, hvad enten provenuet så hjælper selskabet af med noget gæld, eller det lander på kistebunden. Det vil afhænge af, hvordan den svenske forretning er værdiansat i TDC's regnskaber, siger Morten Imsgard til Børsen.