TDCs bestyrelse ser flere fordele end ulemper ved overtagelse

Fordelene er mange og ulemperne få, når bestyrelsen i TDC skal begrunde, hvorfor den anbefaler aktionærerne at tage imod tilbuddet fra det konsortium, der består af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie, om at købe TDC-aktier.

Fordelene er mange og ulemperne få, når bestyrelsen i TDC skal begrunde, hvorfor den anbefaler aktionærerne at tage imod tilbuddet fra det konsortium, der består af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie, om at købe TDC-aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt andet er tilbudskursen på 50,25 kr. attraktiv, den giver aktionærerne mulighed for at sælge til en kurs, »som ikke nødvendigvis kan opnås, hvis kursen på aktierne falder efter tilbudsperiodens udløb som følge af begivenheder, der er relateret eller ikke er relateret til TDC«, og at tilbuddet repræsenterer en forbedring af vilkårene sammenlignet med tidligere tilbud på aktierne.

Det fremgår af den redegørelse, som bestyrelsen er kommet med fredag morgen.

Af ulemper nævnes, at aktionærer, der tager imod tilbuddet, ikke i fremtiden vil få del i eventuelle værdiskabelser i teleselskabet - og at skatten af den realiserede gevinst skal betales, når aktierne sælges.

TDC -aktionærerne skal senest 4. april beslutte, om de vil takke ja til købstilbuddet.

Tilbuddet fra de fire selskaber svarer til en værdi på 40,5 mia. kr. for TDC. Salget er afhængig af, at mindst to tredjedele af aktionærerne sælger deres aktier.

En aktie i TDC står fredag morgen i 49,75 kr.