TDC vinder storkontrakt til Københavns Kommune

TDC har genvundet kontrakten med Københavns Kommune, der har været i udbud. Der er tale om stor kontrakt, hvor TDC blandt andet skal levere omkring 20.000 SIM-kort til mobiler og mobilt bredbånd samt 4000 fastnetlinjer.

Foto: Torkil Adsersen. Københavns Kommune har netop valgt TDC som leverandør af al telefontrafik samt mobiltelefoner. Valget faldt på TDC efter et offentligt udbud, hvor TDC vandt på både kvalitet og pris
Læs mere
Fold sammen

- Københavns Kommune har netop valgt TDC som leverandør af al telefontrafik samt mobiltelefoner. Valget faldt på TDC efter et offentligt udbud, hvor TDC vandt på både kvalitet og pris, udtaler Thomas Jakobsen, direktør for Københavns Borgerservice, i en pressemeddelelse.

Hos TDC er man selvsagt tilfredse med, at man har kunnet slå konkurrenterne i udbuddet og beholdt en af sine største erhvervskunder.

- Hos TDC er vi glade for, at vi kan forlænge vores samarbejde med Københavns Kommune. Vi ser det som et skulderklap til det store arbejde, som vi har lagt i at bygge Danmarks største og mest stabile mobilnet, skriver vicedirektør Kathrine Forsberg fra TDC Erhverv i meddelelsen.

Kontrakten er på to år med option på yderligere to år. Københavns Kommune har været kunde hos TDC siden 2009, hvor det danske teleselskab vandt kontrakten fra Telia. Ritzau Finans erfarer, at kontraktstørrelsen er på potentielt lidt over 100 mio. kr.

Erhvervsmarkedet har de seneste år været under pres, da den hårde konkurrence fra privatmarkedet har spredt sig til markedet for erhvervskunder. Det har ført til, at den gennemsnitlige indtjeningen per kunde - ARPU - eksklusive indkommende trafik er faldet fra 241 kr. i 2011 til 200 kr. i 2012. I første kvartal steg ARPU dog overraskende til 182 kr. fra 181 kr. i fjerde kvartal.

- Jeg tror desværre ikke, at der er tale om en stabilisering. Fra fjerde kvartal til første kvartal var ARPU den samme, men første kvartal skal også være større end fjerde kvartal grundet sæsonudsving. År til år har vi stadig set et fald på 15 pct., så vi er ikke færdige med turen nedad. Den er dog mindre stejl end i 2012, sagde finansdirektør i TDC Pernille Erenbjerg til Ritzau Finans efter regnskabet for første kvartal.

Finansdirektøren ventede samtidig, at der vil komme yderligere pres på divisionen i 2013.

- 2013 bliver endnu et år med pres på indtjeningen i vores erhvervsdivision. Vi venter dog, at 2013 bliver det sidste af de meget hårde år, når det kommer til faldet i indtjeningen per kunde. Men det sagt, så tror vi ikke, at kurven er flad i 2014, siger Pernille Erenbjerg.

/ritzau/FINANS