TDC vil ikke sætte tal på brevgebyr

Tirsdag kunne Danmarks største teleselskab, TDC, tage det omstridte brevgebyr i brug. Fremover skal Yousee-kunder betale 29 kr. om måneden - 348 kr. om året - hvis de vil modtage fysiske breve fra TDC.

Fremover skal det koste næsten 400 kr. om året, hvis man vil modtage fysiske breve fra TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ventes at blive en millionindtægt for TDC, som dog ikke vil sætte tal på, hvor meget selskabet forventer at tjene på gebyret.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

- Det har vi ingen kommentarer til. Hvis vi først begynder at oplyse alle de tal, er der en hel masse mennesker, som begynder at regne på den ene og den anden måde ud fra tallene, og det ønsker vi simpelthen ikke, udtaler Ib Konrad Jensen, pressechef i TDC.

Teleselskabet afviser at droppe gebyret på trods af heftig kritik fra Forbrugerrådet Tænk, der kraftigt anbefaler TDC at opgive brevgebyret.

- Det er bare en generel prisforhøjelse og et nyt lavpunkt i telebranchens kreative brug af gebyrer, fastslog Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, over for Jyllands-Posten i maj, da gerbyrplanerne blev foldet ud.

Derimod mener koncerndirektør i TDC Johan Kirstein, at man opfordrer kunderne til at oprette gratis, digital post, så TDC sparer portoen og derved får flere penge til at forbedre kundeservice og teleprodukter.

Indtil videre er TDC det første danske teleselskab til at pålægge kunderne et brevgebyr, men efter brancheforeningen Teleindustrien har blåstemplet gebyret, forventes det, at andre selskaber vil følge trop og indføre et lignende gebyr.