TDC vil blive mødt af hård kritik på dagens generalforsamling

Arkivfoto. TDC forbereder sig på en stilfærdig ordinær generalforsamling fredag, hvor der ikke bliver diskuteret salget af selskabet til konsortiet, bestående af ATP, PFA, PKA og den australske kapitalforvalter Macquire Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC forbereder sig på en stilfærdig ordinær generalforsamling fredag, hvor der ikke bliver diskuteret salget af selskabet til konsortiet, bestående af ATP, PFA, PKA og den australske kapitalforvalter Macquire. Men Dansk Aktionærforening vil det anderledes og sender en repræsentant, der vil indtage talerstolen med hård kritik af specielt TDC's bestyrelse.

Det skriver Dagbladet Børsen.

TDC har allerede informeret pressen om, at selskabet ikke vil tale om salget og henviser alle udtalelser vedrørende sagen til konsortiet.

Dog vil det forestående salg stadig komme frem i lyset på generalforsamlingen, da Dansk Aktionærforening har tænkt sig at trække det utraditionelle forløb op til købstilbuddet fra konsortiet, frem på talerstolen.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget pikerede over hele forløbet. Det er virkelig et lavpunkt i graden af aktionærvenlighed, der er kommet til udtryk her. Og vi mener, at pilen peger på TDCs bestyrelse,« siger Leonhardt Pihl, der er direktør for Dansk Aktionærforening, til Børsen.

Leonhardt Pihl mener blandt andet, at TDC's manglende inkludering af aktionærerne er kritisabel, samt at TDC's bestyrelse satte sig selv i en dårlig forhandlingsposition, ved at først at anbefale et købstilbud af MTG, og derefter skifte mening og anbefale et salg til et konsortium.

Ifølge Leonhardt Pihl, kunne en anden bestyrelse have opnået et højere aktiebud på 55 eller måske 60 kr. per aktie, i stedet for det nuværende bud, der lyder på 50,25 kr. per aktie.