TDC varsler stort fald i årsresultat

Stigende renter, regeringens indgreb mod kapitalfonde, opkøb i udlandet, faldende telepriser og anden dårligdom betyder, at TDC varsler et fald på 20 procent i årets samlede resultat. Det fremgår af TDCs regnskab for andet kvartal, der viser et fald på bundlinjen i forhold til samme kvartal 2006.

TDC giver nu og her stigende renter og et ungarsk opkøb skylden for, at selskabet ikke fortsat kan vise vækst på de finansielle resultater. Men bag disse relativt kortvarige effekter ligger et større, mere vidtrækkende problem for TDC, erkender Jens Alder, TDCs topchef.

”Det er tilfredsstillende, at vi fortsat vækster, men markedsudviklingen peger i retning af øget konkurrence og lavere priser. Det går ud over vores indtjening, og det tager tid at tilpasse forretningen til disse markedsvilkår,” siger adm. direktør og koncernchef Jens Alder.

Faldet i fastnetkunder fortsætter kraftigt med 6,3 procent færre kunder. Til gengæld er der vækst i mobilforretningen og datasalget i form af bredbånd. Men mobilkunderne er dyre at få, da det kræver tilskud til mobiltelefoner. Det kostede betød blandt andet et tab for TDCs mobilforretning på 194 mio. kr.

TDCs samlede omsætning steg med 2,5 procent til 10 mia. kr. for andet kvartal.