TDC udvælger banker før børsnotering

En stribe internationale banker er udvalgt til at bistå TDC med at gennemføre den længe ventede børsnotering i 2010.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Dow Jones.

TDC har udvalgt JP Morgan Chase, Morgan Stanley og Skandinaviska Enskilda Banken AB, som i et fælles konsortium skal bistå selskabet med det globale aktiesalg ved en snarlig børsnotering.

TDC's ejere, kapitalfondene Blackstone, Permira, Kohlberg, Kravis & Roberts, Providence og Apax, som købte TDC i 2005 for over 15 milliarder dollars, har angiveligt besluttet at gennemføre den længe ventede børsnotering, og har indgået aftaler med bankkonsortiet.


Ifølge Dow Jones blev den sidste barriere for en 2010-notering ryddet af vejen, da det omsider lykkedes TDC at sælge  sin schweiziske datterselskab, Sunrise til kapitalfonden CVC Capital Partners for over tre milliarder dollars for nylig.

Ifølge Dow Jones' kilder er bankerne UBS AG og Deutsche Bank også involveret i konsortiet som "bookrunners". Ifølge Dow Jones har TDC muligvis også udvalgt  skandinaviske banker til at sælge aktier på de lokale markeder. Således nævnes Danske Bank og Nordea som nogle af de banker, som har været i dialog med TDC om at så en rolle i det store aktiesalg.


Kun omkring 12 procent af TDC's aktier er noteret på fondsbørsen i København, og de handles sjældent. Baseret på tal for første halvår af 2010 beregnes værdien af TDC til omkring 11 milliarder dollars. Nettogælden var i juni over seks milliarder dollars.

Et udbud af omkring 30 procent af TDC's aktier vil gøre transaktionen til en af Europas største i år. Den største børsnotering indtil nu er den polske forsikringsgigant, PZU, som udbød aktier for 2,7 milliarder i april. Det italienske energiselskab, Enel Green Power ventes af udbyde aktier for omkring tre milliarder euro i nogember.