TDC trækker stikket i ørkensandet

Der kom ingen milliarder ud af mobileventyr på Den Arabiske Halvø.

TDC har fortsat ejerskab i det omanske teleselskab, Nawras. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ikke milliarder begravet i at sælge mobiltelefoni til araberne.

Det erkender TDC nu efter fem års medejerskab af mobilselskabet Nawras i ørkenstaten Oman på Den Arabiske Halvø. Nawras betyder »måge«, men der fløj ingen guldrandet børsnotering ind ad vinduet på chefkontoret i først Nørregade, siden Københavns Sydhavn, hos TDCs topchef Henrik Poulsen.

Klar til salg

»Vi ser ikke Nawras som en langsigtet investering. Når vi kan få den rigtige pris, ryger ejerandelen på salgslisten. Men vi har ikke travlt,« siger Henrik Poulsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

TDC ejer 14,6 procent af Nawras, der tilbage i 2005 - i nogle hektiske dage op til premieren - brød monopolet for det gamle statsselskab Omantel. TDC bistod med viden og danske medarbejdere i opbygningen af det på de kanter supermoderne mobilselskab med velindrettede og kundevenlige butikker.

Hovedparten af Nawras ejes af nabostaten Qatars hovedrige mobilselskab Qtel.

Solid pengekasse i ryggen

Ved Nawras' fødsel gjorde TDC det klart, at interessen for Arabien var stor, og at Qtel var en rar pengekasse at have i ryggen:

»Vi har kikket på andre lande i lang tid, og vi vil sammen med Qtel byde andre steder. Men da vil vi nok kræve en højere andel end de 14 procent, vi i dag har i Nawras. Det øjeblik, vi har behov for mange kontanter, vil Qtel gå ind som medinvestor,« sagde Henning Vest, direktør for TDCs udenlandske mobilforretning, for fem år siden.

I dag sidder TDC blot med i bestyrelsen for Nawras, som - ud over den sidste bid af schweiziske Sunrise - er sidste, tilbageværende TDC-virksomhed uden for Norden.