TDC Tjener allerflest penge på iPhones

Den teleudbyder, der tjener mest på Apples iPhone er identisk med den eneste, der ikke sælger dem. Nemlig TDC. Det siger en teleanalytiker.

Foto: PARK JI-HWAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største teleselskab TDC har ikke den populære iPhone fra Apple i sit salgssortiment. Alligevel er det TDC, der henter flest penge på netop iPhonen, vurderer teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

- TDC er den operatør, der tjener allerflest penge på iPhones. De andre operatører giver tilskud til iPhones og går ud og sørger for, at kunderne får en billig telefon. Men det tager lang tid at tjene kunden hjem, og når den seks måneder abonnementsbinding ophører, køber kunden et andet simkort og får billigere trafik et andet sted, blandt andet hos Telemore, der er en del af TDC, og de har tusindvis af iPhone-kunder, siger teleanalytiker John Strand.

Konkurrenterne fra Teleselskabet 3 og Telia Danmark har de seneste par dage begge meldt om stor succes med iPhone-salget. Teleselskabet 3 har indgået Danmarks største iPhone-handel med Københavns Lufthavne, der har valgt at give sine 1900 medarbejdere en smartphone. 82 pct. af medarbejderne har valgt Apples iPhone. Det er samtidig Teleselskabet 3's største erhvervsordre. Hos Telia Danmark er iPhone-salget også oppe at ringe, og selskabet har netop meddelt, at salget har rundet 100.000 eksemplarer af den populære telefon.

Men teleanalytiker John Strand, der er kendt i branchen for sine mindre positive holdninger om iPhonen, giver ikke meget for det store fokus på iPhonen.

- Der er sikkert mange af medarbejderne i lufthavnen, der bliver glade for den. Men der er også mange, der forbander den væk efter 14 dage. Den er en fin telefon, den fejler ikke noget. Men den er hypet op. iPhone er så lille i det her univers, og det er en nichetelefon til et nichesegment, siger teleanalytikeren.