TDC tager kundetelefonen i Flensborg

Telekoncernen er i færd med at hyre op mod 200 dansktalende servicemedarbejdere til lavere lønninger, men TDC-direktør afviser, at det vil betyde fyringer i Danmark.

Et nyt callcenter skal etableres i Flensborg med 200 dansktalende medarbejdere. Arkivfoto: Uffe Weng, TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs kunder skal fremover betjenes fra Flensborg, hvor der skal ansættes op mod 200 dansktalende i et callcenter - og til en væsentligt lavere løn end i Danmark.

TDCs datterselskab Call Center Europe, som har hovedkontor i Sønderborg, står for ansættelsen, som ifølge Ekstra Bladet vil betyde en løn på omkring 73 kroner i timen, mens danske medarbejdere får mindst 118 kroner i timen.

Afviser fyringer

Direktør for TDC Channels, Jens Aaløse, som har ansvaret for callcentrene, afviser over for Børsen, at der vil blive tale om fyringer af danske medarbejdere.

»Vi gør det primært, fordi vi vil investere i kundeoplevelser. Så nu sikrer vi, at der er medarbejdere nok til at servicere vore kunder,« siger han til avisen.

Over for Ekstra Bladet giver han som forklaring på udvidelsen i Tyskland, at »det er en kombination af, at der er væsentlige besparelser med samme kvalitet, som vi ville kunne få i Danmark, samtidig med at vi har svært ved at rekruttere i Danmark«.

Presset til udliciteringer

TDCs topchef, Carsten Dilling, forklarede i januar til Berlingske, at konkurrencen fra udenlandske teknologigiganter presser Danmarks største telekoncern til at udlicitere mere og have færre ansatte fremover. Derfor er koncernledelsen i færd med at gennemgå hele koncernen, så man senest til nytår har været alt igennem.

»Allerede efter 1. kvartal vil vi forhandle med potentielle leverandører - eller lukke spor ned. Det er klart, at noget af dette kan accelerere, hvor mange vi ender med at være i TDC ved udgangen af 2014 og 2015. Vi er nødt til at kikke på, hvilke muligheder og hvilken bevægelsesfrihed vi har for at skabe en produktivitet pr. medarbejder for at fungere i markedet,« sagde Carsten Dilling.

TDC har i dag under 9.000 ansatte, hvor der for syv-otte år siden var 20.000.