TDC stærkt ophidset over indgreb

Uden sidestykke i Europa at lukke konkurrenterne ind på TDCs kabel-TV-net, siger telekoncernens topchef.

TDCs kabel-TV-selskab YouSee er en guldgrube for TDC - men nu skal andre have adgang til kabel-TV-nettet, mener IT- og Telestyrelsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye koncernchef i Danmarks største teleselskab er stærkt fortørnet over, at myndighederne vil kræve, at alle får adgang til TDCs kabel-TV-selskab YouSees sendenet.

Det er den øverste myndighed på teleområdet herhjemme, IT- og Telestyrelsen under videnskabsminister Helge Sander (V), der vil kræve YouSees net åbnet. YouSee dækker 44 procent af de danske husstande med kabel-TV og er landets største kabel-TV-selskab foran Telia Stofa, ejet af det svenske svar på TDC; Telia.

»Det er uden sidestykke i Europa med et potentielt indgreb. Vi mener ikke, at der er belæg for den regulering, der lægges op til,« siger TDCs koncernchef Henrik Poulsen.

YouSee er TDCs guldæg

IT- og Telestyrelsen har sendt sin afgørelse i høring lige før jul, og der er svarfrist 8. februar. Styrelsen mener, at TDC skal underlægges skærpede krav, fordi selskabet ikke alene er landets største teleselskab med ejerskab af hele fastnettet i Danmark men samtidig har landets største kabel-TV-net.

YouSee er guldægget i TDC. Det er YouSee, der trækker TDCs årsregnskab for 2008 op. Det tidligere TDC Kabel-TV mønstrede sidste år en vækst på 12,2 procent i omsætningen og 18,2 procent i driftsresultatet (EBITDA). YouSee er det eneste TDC-selskab, der går frem i omsætning. Derfor tænder det mulige indgreb alle røde alarmlamper i telekoncernen.

Teleanalytiker: En bombe under TDC

Teleanalytiker Torben Rune, direktør i analysefirmaet Netplan, har da også tidligere over for Business.dk kaldt forslaget for »en bombe«.

YouSees største konkurrent, Telia Stofa, er dog ikke sikker på, at det kan betale sig for konkurrenterne at gå ind på TDCs net. Derimod glæder elselskabernes brancheorganisation, Dansk Energi, sig over udspillet.