TDC splitter nu selskabet i to forretningsenheder

TDC's nye ejere vil nu splitte selskabet i to forretningsenheder, og planerne om at satse på infrastrukturen tager dermed sine første skridt.

Foto: Mads Claus Rasmussen. TDCs hovedkvarter på Teglholmsgade i København, fredag den 16. marts 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

TDC's nye forretningsenheder vil komme til at hedde OpCo, der vil være centreret omkring kundedelen med Yousee som spydspids, mens den anden enhed, der vil koncentrere sig om dansk teleinfrastruktur, kommer til at hedde NetCo.

Pernille Erenbjerg, der er administrerende direktør i TDC, siger i en pressemeddelelse, at selskabet er godt i gang med at eksekvere sin nye vision, og at tiden nu er inde til at etablere den organisation og det ledelsesteam, der bedst kan drive arbejdet fremover.

Idéen bag opsplitningen er at satse massivt på investeringer i bredbåndskabler og mobilnettet. TDC vil investere stort i fibernettet, oplyser de nye ejere - noget, som TDC ikke tidligere har gjort. Samt vil selskabet også investere i 5Gmobilnettet.

- Med nye ejere i ryggen vil vi fortsætte de markante investeringer i den danske infrastruktur og digitalisering. Vi vil tage et stort skridt ved at udbygge fibernetværket og etablere en ledende 5Gposition for at sikre Danmarks bedste mobilnetværk i fremtiden, siger Pernille Erenbjerg til Jyllands-Posten.

Opsplitningen bringer også ændringer i den øverste TDC-ledelse. Det netværksfokuserede NetCo vil blive ledet af Andreas Pfisterer, der før har været koncerndirektør og leder af Operations, mens det kundefokuserede OpCo skal ledes af Jaap Postma, der hidtil har været leder af Yousee.

Begge nye direktører skal referere til Pernille Erenbjerg, der i maj meddelte, at hun senest ved årets udgang stopper i TDC grundet uenighed om selskabets nye strategi.

/ritzau/FINANS