TDC spærrer for populær musiktjeneste

TDC-kunder, som har brugt Grooveshark, bliver nu mødt med en meddelelse om, at siden er spærret. TDC følger dermed trop efter 3, som blev pålagt at spærre for Grooveshark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>TDC har valgt at følge den kendelse, som i februar betød, at konkurrenten 3 blev pålagt at spærre for adgangen til musik-streaming-tjenesten Grooveshark. Derfor oplever TDC-kunder nu, at de bliver mødt med en meddelelse om, at siden er spærret. 

TDC oplyser til Version2, at selskabet har valgt at følge den samme kendelse, som retten på Frederiksberg nåede frem til i sagen mellem interesseorganisationen Rettighedsalliancen og 3 den 20. februar.

Læs også: 3 efter Grooveshark-censur: Vi tvinges til at være politimænd

Selskabet oplyser ligeledes, at hvis en højere retslig instans når frem til en anden afgørelse, vil selskabet også følge den og fjerne spærringen igen.

Ifølge TDC er selskabet ikke direkte blevet bedt om at spærre for adgangen, men har vurderet, at når retten valgte at pålægge 3 at spærre for Grooveshark, så ville TDC også kunne blive pålagt at spærre for siden.

TDC vil i øvrigt ikke tage stilling til sagen, men oplyser, at det ikke er hver dag, at selskabet går ind og spærrer, men at selskabet kun gør det, når der som her foreligger en kendelse fra en retslig instans.

Grooveshark har tilbudt gratis streaming af musik, som skulle ligge frit tilgængeligt på internettet, men tjenesten er havnet i pladeselskabernes søgelys, fordi den musik, der kan afspilles, ikke i alle tilfælde er blevet gjort tilgængelig med rettighedshaverens accept.

De danske internetudbydere har siden 2008 spærret for adgangen til thepiratebay.org, som linkede til blandt andet Bittorrent-links til ophavsretsligt beskyttet materiale, ligesom flere udbydere spærrede for adgangen til russiske Allofmp3.com i 2006. I begge tilfælde var det på baggrund af sager anlagt på vegne af rettighedshaverne.