TDC sluger lavprismobilselskab

Det aalborgensiske M1 er nu en del af TDC-koncernen, som i stigende omfang styrker sin position på det danske marked forud for et kommende salg af TDC selv. Telmore overtager styringen. (Senest opdateret kl. 11.21)

Danmarks største teleselskab styrker sin position forud for salget. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Danmarks største teleselskab sluger nu endnu en af de små spillere, det aalborgensiske M1.

Købet sker gennem lavprismobilselskabet Telmore, som TDC selv købte i 2004, efter at det havde skabt for megen ravage på mobilmarkedet.

M1, der på sit netsted fortsat beskriver sig som »Danmarks største uafhængige mobilselskab«, har over 100.000 kunder og en omsætning på over 100 millioner kroner. Det fortsætter som selvstændigt selskab med samme ledelse, samme 130 ansatte og samme kontorer, men Telmore og M1 skal nu arbejde tættere sammen.

Telmore-chef ny bestyrelsesformand

Telmores administrerende direktør, Allan Christiansen, er ny bestyrelsesformand for M1.

»M1 har haft følere ude i markedet gennem en virksomhedsmægler, og vi har af flere grunde vist interesse og nu indgået en aftale. M1 bygger på samme netværk som os, så kunderne kan beholde deres SIM-kort. Vi bevæger os i præcis samme onlineverden, og M1 passer fint ind som vækst i vort forretningskoncept. Jeg er glad for, at valget fra M1 er faldet på os. Vi passer godt sammen, og vi taler samme sprog,« siger Allan Christiansen.

Prisen for overtagelsen af M1 vil han ikke ud med.

M1 blev etableret i 2003.

TDC sætter sig på det hele

Købet sikrer TDC en endnu mere markant position på det danske telemarked. I forvejen er TDC størst på fastnet, mobiltelefoni og bredbånd. TDC sad ved sommerferien på 81,9 procent af fastnetmarkedet, på 62,9 procent af bredbåndsmarkedet og på 40,8 procent af mobilmarkedet i Danmark.

»TDC fortsætter med at konsolidere telemarkedet i Danmark. Det ændrer ikke så meget ved konkurrencesituationen, fordi M1 i forvejen bruger TDCs net. Der er ingen tvivl om, at TDC er i gang med at sørge for, at de har en rigtigt god markedsposition, når de skal børsnoteres. Som en af mine gode venner sagde: TDC står for Total Domestic Control (total indenlandsk kontrol, red.),« siger teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, som følger det danske og internationale telemarked tæt.

Han mener omvendt, at direktør og medejer af M1, Mads Peter Veiby, har valgt det helt rigtige tidspunkt at sælge på.

»Og her forspildte elselskaberne så muligheden for at købe en position på mobilmarkedet, på samme måde som de forspildte den på bredbåndsmarkedet, da Fullrate blev solgt - til TDC,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til markedssituationen fra IT- og Telestyrelsen, som er Danmarks øverste myndighed på teleområdet.