TDC slår alarm

Telegiganten kaster sig ud på uprøvet jord og vil sælge tyverialarmer sammen med internet- og mobilforbindelsen, så man får et filmklip tilsendt, hvis noget rumsterer derhjemme eller i sommerhuset.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største teleselskab kaster sig fra denne uge ud i et helt nyt forretningsområde og vil til at sælge tyverialarmer.

Ved at udnytte internet- og mobilforbindelsen vil TDC samsælge dem med tyverialarmer, så man automatisk får et filmklip tilsendt på mobiltelefonen, hvis der er pludselige bevægelser i hjemmet. Telegiganten satser på, at alarmsystemerne bliver en lukrativ forretning.

»Vi ønsker jo hele tiden at værdiforædle vore produkter, for vi er ikke kun en telekoncern. Vi leverer også indhold. Første gang var, da vi indførte musiktjenesten TDC Play. Siden er TDC-TV (TV over internetforbindelsen, red.) kommet til. Nu vil vi også levere en funktionalitet, som hænger rigtig godt sammen med de grundprodukter, vi har, så det giver rigtigt god mening for kunderne at have bredbånd og mobiltelefon hos TDC,« siger Jesper Theill Eriksen, direktør for TDC Privat.

TDC har med held samsolgt internetabonnement, TV og telefoni i sin Home Trio-pakke gennem de seneste snart to år. Alarmsystemet er en udbygning for at holde på nuværende kunder og trække flere til. Flere andre leverer lignende løsninger, men det er første gang, et teleselskab gør det.

TDC Privat Alarm, som tilbuddet hedder, er en IP-baseret alarmløsning, altså en fysisk alarm, som kobles til internetforbindelsen. En føler - og eventuelt et kamera - sættes op på et centralt sted. Hvis alarmen går, vil kameraet kunne optage et videoklip med, hvad der sker i de sekunder, hvor alarmen udløses. Filmen sendes direkte til en mobiltelefon. Vælger man ikke kameraet, får man besked på mobiltelefonen om, at alarmen er gået. I begge tilfælde kan man nu kontakte naboen og/eller politiet.

Man kan også til enhver tid via internet logge sig ind og se, hvad kameraet viser.

Fremtidens system

»Dette er fremtidens alarmsystem, som gør brug af de telekommunikationsplatforme, som vi har - fastnet og mobilnet. Det er et rigtig godt eksempel på, hvordan de smelter og arbejder sammen,« siger Jesper Theill Eriksen.

Det er nødvendigt, at internetforbindelsen er fra TDC, men det er intet krav, at man skal have mobilabonnement hos TDC for at få alarmsystemet til at virke. Som TDC-direktøren udtrykker det:

»Vi har ikke brugt tid på at få det til at fungere, ej heller på at spærre det af.«

Nu går I ind på et helt nyt og uprøvet område. Hvad er jeres forventninger?

»Helt ærligt: Hvis man kikker på det og prisen sammenlignet med, hvad det kos­ter andre steder, burde der være et kæmpe potentiale i det. Men jeg tør ikke sætte et antal kunder på. Man skal passe på ikke at være for optimistisk,« siger Jesper Theill Eriksen.

TDC sælger alarmsystemet i en stor og en lille pakke. Den store med videokamera, den lille kun med føler. Den lille pakke koster 499 kroner i oprettelse og 99 kroner om måneden, den store 999 kroner i oprettelse med kamera og 149 kroner om måneden.

Hvis forbindelsen til alarmen går på grund af strømafbrydelse eller sabotage, får man også besked.