TDC skifter direktør i Sunrise

Kort tid efter at salget af Schweiziske Sunrise røg i vasken, skifter TDC nu direktøren ud.

Foto: Torben Christensen

Mens fremtiden for det schweiziske teleselskab, Sunrise er mere usikker end nogensinde, har TDC valgt at skifte direktøren ud. Ny mand på posten bliver den 38-årige tidligere direktør for Debitel i Tyskland, Oliver Steil.

Udskiftningen af direktøren sker kort efter at TDC officielt meldte ud, at man nu havde opgivet at sælge Sunrise, hvilket ellers havde stået allerøverst på selskabets ønskeliste gennem meget lang tid. Sunrise er et af de eneste tilbageværende udlandseventyr i TDC, og selskabet har ikke passet ind i den nye strategi med udelukkende at fokusere på hjemmemarkedet, Danmark, samt erhvervslivet i Norden.

Sunrise, der er det andetstørste teleselskab i Schweiz, skulle rent tekniske have været fusioneret med France Télécom. Det skred de schweiziske konkurrencemyndigheder dog ind over for - også selv om det tredje selskab på det schweiziske marked, Swisscom, meget overraskende velsignede ægteskabet.

Da fusionen gik i vasken gik TDC samtidig glip af 11 mia. kroner - og det besværliggjorde samtidig et frasalg af TDC på Fondsbørsen, som TDCs ejere ellers havde barslet med. TDC har dog tidligere meldt ud, at selskabet sagtens kan være salgbart med Sunrise i porteføljen.