TDC skal fyre op mod 250 ansatte

Telegiganten TDC er på vej med endnu en fyringsrunde, der vil ramme op mod 250 teknikere. Fyringsrunden kommer få uger efter TDC fremviste et milliardoverskud.

TDC skal igang med endnu en stor fyringsrunde. Det vil ramme op mod 250 teknikere, som står til en fyreseddel

- Vi regner med, at der bliver behov for at reducere i størrelsesordenen 150-250 medarbejdere i installationsområdet, siger TDC's kommunikationsdirektør Nikolaj Due til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Planerne om endnu en fyringsrunde i den danske telegigant dukker op blot to uger efter, at TDC's topchef, Henrik Poulsen, kunne præsentere et flot regnskab med milliardoverskud. TDC kom således ud af årets tredje kvartal med et overskud på før skat på 2,1 milliarder kroner.

Kombinationen af milliardoverskuddet og nye fyringer får medarbejderne til at lange ud efter TDC-toppen.

- Vi tager kraftig afstand fra, at TDC har meldt ud om overtallighed i Installation i 2010 på et tidspunkt, da der er offentliggjort et meget positivt kvartalsregnskab, fastslår tillidsrepræsentanter i Dansk Metal Tele-afdelingerne i en samlet udtalelse om fyringsudsigterne.

TDC's kommunikationsdirektør ønsker ikke at kommentere tillidsfolkenes kritik.

- Hvad de siger, står de jo selv inde for. Vi kan bare se, at der bliver behov for et lavere aktivitetsniveau, når vi kommer ind i 2010, og det skal vi selvfølgelig tilpasse forretningen efter, siger kommunikationsdirektør Nikolaj Due til avisen.

/ritzau/