TDC-salg måske i næste uge

Med et meget stort aktietilbagekøbsprogram forsøger de fem kapitalfonde at gøre TDC-aktien endnu mere lækker og undgå at skulle give rabatter, når de måske allerede om en uge officielt annoncerer salget.

TDC gør klar til et julesalg. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs storejere forsøger nu at gøre det forestående salg af selve TDC mere lækkert ved at bruge helt op til ni milliarder kroner på at købe aktier tilbage. Dermed kan salget måske allerede blive annonceret officielt i næste uge.

Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, der følger telemarkederne tæt.

Læs også: Fem aktier som snart får vinger

På en netop indkaldt ekstraordinær generalforsamling i TDC 22. november lægges der op til at give TDC bemyndigelse til at købe egne aktier for op til en halv milliard kroner i nominel værdi tilbage. TDC-aktien har en nominel værdi på 1 krone pr. aktie, altså op til en halv milliard aktier.

Meget stort tilbagekøb overrasker

»Den beløbsmæssige ramme er på op til ni milliarder kroner, hvilket ved de nuværende kurser vil betyde maksimalt opkøb af 175,61 millioner styk aktier. På generalforsamlingen vil TDC altså gerne have bemyndigelse til at opkøbe egne aktier for et beløb på op til ni milliarder kroner. Det er et meget stort aktietilbagekøbsprogram,« siger Morten Imsgard til Business.dk.

Han er lidt overrasket over strategien fra de fem britisk-amerikanske kapitalfondes side.

»Det er en lidt anden strategi, end jeg havde forventet. Men den vil gøre det nemmere for fondene at sælge deres aktier til en mindre rabat, end de professionelle investorer ellers ville have krævet. På denne måde kan man dels bringe TDCs gæld lidt længere ned og dermed mere på niveau med, hvad de andre store, europæiske teleselskaber ligger på i forhold til EBITDA-indtjeningen. Men TDC bliver samtidig mere af en lækkerbidsken, når man kan gå ud til nye investorer og fortælle om et aktieudbytteprogram, der kan understøtte kursen,« siger Morten Imsgard.

Sikrer god pris i salgsperioden

Derfor er generalforsamlingen 22. november da også placeret særdeles strategisk, så tilbagekøbsprogrammet kan træde i kraft i den periode, hvor kapitalfondene begynder at sælge ud af deres 87 procent aktier i Danmarks største teleselskab.

»Jeg forventer, at de først vil sælge en større post og derefter resten i mindre portioner. Dermed får kapitalfondene selv glæde af tilbagekøbsprogrammet. Det skaffer dem muligheden for at sælge til en attraktiv kurs, og det er et godt kort at kunne spille, når professionelle investorer kommer og kræver en kæmpe rabat. Det ville have været næsten for åbenlyst, hvis kapitalfondene tog pengene og efterlod de nye ejere med det TDC, der er tilbage. Her åbner de for, at aktionærerne får glæde af det,« siger Sydbank-analytikeren.

Måske i næste uge

Bestyrker dette, at salget af TDC kommer meget snart, sådan som alle forventer?

»Ja, det understøtter det. Nu kan fondene gå videre på et hvilket som helst tidspunkt. Jeg forventer stadig, at det kunne være naturligt at annoncere salget i forlængelse af, at TDC aflægger tredjekvartalsregnskab på onsdag,« siger Morten Imsgard.

Kampen om SIND Ungdom