TDC-salg godkendt

Fredag morgen blev frasalget af TDCs datterselskab i Schweiz godkendt. Nu venter TDC selv. (Opdateret kl. 8.38)

Salget af TDCs datterselskab Sunrise er nu en realitet. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs salg af sit schweiziske datterselskab Sunrise er nu godkendt af de schweiziske konkurrencemyndigheder, og dermed er TDC endeligt klar til den forestående genbørsnotering.

Fredag morgen godkendt Wettbewerbskommission (WEKO) i Bern, at Sunrise overtages af den britiske kapitalfond CVC Capital partners for 3,3 milliarder schweizerfrancs (18,6 milliarder kroner), sådan som det blev aftalt mellem TDC og CVC 17. september 2010.

Uproblematisk overtagelse

Overtagelsen er »uproblematisk« for konkurrencesituationen i Schweiz.

»Købet af Sunrise gennem investeringsselskabet CVC Capital Partners Group (CVC) bevirker ingen strukturelle ændringer i de bestående markedsforhold,« konstaterer WEKO.

WEKO afviste tidligere på året en handel, som TDC havde på plads med franske Orange, ejet af France Télécom, om en fusion af de to datterselskaber i alpelandet. Det skete med begrundelsen, at konkurrencen ville blive sat ud af drift.

Salg af TDC på vej

Den overraskende kæp i hjulet betød også en udsættelse af den genbørsnotering, som ellers var planlagt til foråret 2010 af selve TDC. De fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som siden 2006 har ejet lidt over 87 procent af TDC, vil nemlig nu af med Danmarks største telekoncern. Eftersom ingen udenlandske teleselskaber synes interesseret i TDC, der i international sammenhæng er en dværg efter alle udenlandske frasalg, ventes TDC at blive bragt fuldt tilbage på børsen. Her har aktien aldrig været afnoteret, fordi det ikke lykkedes for fondene at skaffe de fornødne 90 procents ejerandel.