TDC sælger produktion fra

164 medarbejdere får ny arbejdsgiver, efter at Eltel Networks overtager selskabet ved det femte frasalg i TDC i år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

164 medarbejdere i TDC Produktion er blevet overtaget af tele- og elinstallatøren Eltel Networks.

Eltel, der i Danmark beskæftiger omkring 600 medarbejdere og i hele koncernen 9.200, betjener blandt andet Telia, Sonofon, Københavns Kommun og Bane Danmark. Eltel blev for et år siden selv købt af kapitalfonden 3i for et ikke-oplyst beløb. Eltel omsatte i 2007 for næsten 6,5 milliarder kroner.

Slankning førte til salg

TDC Produktion blev i april slanket med 77 medarbejdere, der flyttede over i TDCs installationsforretning. Ifølge TDCs koncerndirektør for fastnetforretningen, Carsten Dilling, var det derfor nu relevant at sælge selve elinstallationsdelen fra, idet den »ikke er en naturlig del af vores kerneforretning«.

TDC vil dog ikke oplyse prisen på overtagelsen, der gælder fra 1. juli.

Administrerende direktør for Eltel Networks, Sonny Nielsen, kalder overtagelsen »perfekt«, idet selskabet gerne vil styrke sin position på installationsmarkedet.

Først og fremmest elektrikere

TDC Produktion er en af Danmarks største elinstallationsvirksomheder. De ansatte er primært elektrikere. Hovedkontoret ligger i Glostrup, og derudover har selskabet afdelinger i Århus og Odense. Foruden opgaver for TDC laver TDC Produktion bl.a. bygningsinstallationer, kontormiljø, butik, industri, belysning, nødstrømsanlæg, tele og data.

Selskabet ejes 100 procent af TDC.

Femte frasalg i år

Salget af TDC Produktion er det XXX frasalg i Danmarks største telekoncern i år. Telacom Denmark overtog, også 1. juli, TDCs afdeling for Ericsson-telefonsystemer til erhvervskunder.

3. juni udliciterede TDCs schweiziske datterselskab, mobilselskabet Sunrise, drift og vedligeholde af telenettet til Alcatel-Lucent, der samtidig overtager 290 medarbejdere fra 1. august.

Samtidig solgte Sunrise sin afdeling for forretningskommunikation til tyske Aurelius. 230 medarbejdere fulgte med.

To uger tidligere, 22. maj, meddelte TDC, at Nordens største IT-leverandør, Topnordic, overtager salget af mobiltelefoner og medarbejderbredbånd til TDCs erhvervskunder. 32 medarbejdere fra TDCs erhvervsforretning med vicedirektør Søren Jensen i spidsen flyttes med over for at kunne betjene de cirka 2.200 virksomhedskunder, der er omfattet af aftalerne.

Endelig er TDCs ungarske teleselskab HTCC forleden sat på salgslisten.