TDC sælger ansattes sommerhuse

TDC's 13.000 danske medarbejdere skal være hurtige ved havelågen, hvis de næste år ønsker at holde en uges ferie i et billigt firmasommerhus. TDC's topledelse har nemlig besluttet at sælge 43 af selskabets 63 medarbejdersommerhuse.

Salget ventes at give et tocifret millionbeløb, skriver Jyllands-Posten.

Planerne om at sælge sommerhusene vækker harme blandt medarbejderne. Ikke mindst fordi de fastholder, at feriehusene reelt set er deres, idet de oprindelig er gaver til medarbejderne fra egne pensionskasser eller købt for uafhentede feriepenge.

- Medarbejderne er stjernetossede over situationen. De føler, at det er kapitalfondene, der løber med pengene, siger Leif Hartmann, formand for Dansk Metal Tele Afdeling 1.

Som eksempel nævner han, at det daværende sjællandske teleselskab KTAS i 1981 fejrede sit 100 års jubilæum ved at forære medarbejderne tre feriehuse. TDC peger imidlertid på, at feriehusenes skøder er udfærdiget i selskabets navn. Samtidig afviser man, at salget på nogen måde er et tyveri af medarbejdergoder, fordi medarbejderne får andre goder i stedet.

Peer Schaumburg-Müller, vicedirektør for HR-området i TDC, siger, at færre og færre aktive medarbejder benytter husene, og at man derfor har omlagt konceptet. Overskuddet fra salget af feriehusene vil blive brugt på helbredsforsikringer til medarbejderne. TDC har også forhandlet en aftale med Folkeferie på plads, som giver TDC-ansatte store rabatter ved leje af danske sommerhuse.

Peer Schaumburg-Müller erkender, at idéen om at bytte sommerhusene ud med sundhedsforsikringer ikke kommer fra medarbejderne.

- Vi har haft sagen oppe i vores samarbejdsudvalg, hvor vi protesterede, men beskeden var, at beslutningen om et salg allerede var truffet, siger Leif Hartmann. Salget af feriehusene er det seneste skridt fra TDC, efter at fem udenlandske kapitalfonde sidste år købte 88 procent af selskabet for 88 milliarder kroner.

Ritzau/Rb-Børsen.