TDC risikerer milliardregning på fiber

En dom fra landsretten betyder, at telegiganten TDC skal betale, når der etableres en fiberforbindelse til husstande.

En dom fra landsretten betyder, at telegiganten TDC skal betale, når der etableres en fiberforbindelse til husstande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det udnytter den nye frække dreng i klassen, Hiper, der løber med kunden, mens TDC står tilbage med regningen, som samlet kan ende over en milliard kr.

Det skriver Børsen.

På Sjælland ekspanderer internetudbyderen Hiper i øjeblikket voldsomt med salg af fibertilslutninger til private. Ved at udnytte en landsretsdom, der får TDC til at betale for at grave og trække fiberkablerne, kan Hiper ekspandere til relativt lave startomkostninger.

Ifølge branchefolk koster det TDC omkring 10-15.000 kr. at etablere fiberforbindelse til en husstand og med ca. 117.000, der har mulighed for at få den billige tilslutning, kan det blive en større udskrivning for TDC. Hvis Hiper derudover snupper kunden, er det TDC, der betaler for adgangsbilletten, og derefter må nøjes med en lejeindtægt på ca. 916 kr. om året.

»Det er klar, at jo større succes, vi får med fiber, des dyrere bliver det for TDC, der har nogle omkostninger up front. Men det er TDC, der ejer forbindelsen, og vi betaler en fyrstelig sum for at leje os ind på den,« siger Stig Myken, medstifter og administrerende direktør i Hiper, til Børsen.