TDC Play lukkes ned: Brugere flyttes til ny tjeneste

Musiktjenesten TDC Play, som var en verdenssensation ved lanceringen i 2008, lukker nu, og alle lytterne skal fremover bruge YouSee Musik, som samtidig får bedre lyd - også trådløst.

TDC nedlægger nu sin musiktjeneste, TDC Play, og overfører alle kunderne til YouSee Musik, som får et løft i lydkvaliteten og får flere nye funktioner indbygget. Grundkataloget af musiknumre er det samme som hidtil, og alle spillelister og favoritter bliver ført med over. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første konkrete skridt mod, at alle TDCs privatkunder inden udgangen af juni bliver rykket over til datterselskabet YouSee, tages tirsdag, hvor TDC slår sine to musiktjenester, TDC Play og YouSee Musik, sammen.

Flere hundredtusinde TDC-kunder skal dermed fremover bruge YouSee Musik, som samtidig får et tryk opad på lydkvaliteten, gør det muligt at dele sine spillelister med andre og nu gennem Chromecast Audio kan sende musikken trådløst fra mobiltelefonen eller PCen til stereoanlægget hjemme i stuen og udnytte den bedre lyd.

Bliver en af de største i Danmark

TDC Play var en verdensnyhed, da tjenesten blev lanceret 1. april 2008 - og alle havde konstateret, at det ikke var en aprilsnar. Det var første gang, at man kunne streame eller downloade sin musik som del af sit abonnement, og længe før at Spotify og andre tjenester havde fået fat. Siden har musiktjenesten været en del af de fleste abonnementer hos TDC for at trække flere kunder til - og holde på dem, der var i folden allerede. Men med YouSees ændring de seneste år fra kabel-TV-selskab mod en bredere underholdningskoncern dukkede YouSee Musik op, som på mange måder - men ikke alle - er identisk med TDC Play.

I januar i år besluttede TDC at samle alle privatkunder under YouSee-varemærket som led i sin nye treårsstrategi. Det sker 27. juni, og derfor slåes de to musiktjenester nu også sammen med YouSee Musik som den fortsættende. Alle kunder, der i dag har enten TDC Play eller YouSee Musik, har fortsat adgang til deres favoritmusik og spillelister og det samme musikudbud, men alle TDC Play-brugere skal hente YouSee Musik-appen til mobiltelefonen eller tavle-PCen og vil skulle logge på YouSee Musik fra PCen. Brugernavn og kode er uændret.

»Vi giver alle TDC-kunder besked tirsdag om, at de nu kan anvende YouSee Musik og hente den nye app med de nye funktioner. YouSee Musik minder ret meget om, hvad de havde i TDC Play, men det er en helt ny musiktjeneste, hvor vi har benyttet lejligheden til at tilføje nye funktioner og rette i designet. Jeg må ikke oplyse det præcise antal brugere, men når vi lægger de to musiktjenester sammen, bliver YouSee Musik en af de største i Danmark,« fortæller Rune Keldsen, som er digitalt ansvarlig for YouSee og står i spidsen for YouSee Musik, til Berlingske.

Bedre lydkvalitet

Ud over designændringerne skrues lydkvaliteten op fra i dag 192 kilobit i sekundet til 320 kilobit, der i dag betragtes som i den høje ende af lydkvalitetsskalaen, og som også flere konkurrerende musiktjenester tilbyder i deres betalingsabonnementer. Den rigere lyd med flere nuancer afspejles i størrelsen på musikfilen, som normalt ligger på omkring 1,4 megabyte men i høj lydkvalitet når op på 13-14 megabyte. Man kan selv vælge, i hvilken kvalitet man ønsker musikken afspillet. Det har ingen indflydelse på datatrafikken på mobiltelefonen, fordi musiktjenesten er en del af abonnementet, hvorfor forbruget ikke tælles med i datapakken.

»Vi vil fremover kunne bruge mere tid på at gøre tjenesten endnu bedre, når vi i stedet for at bygge to musiktjenester, samler kræfterne om en. Formålet er at skabe en bedre oplevelse, det er ikke en spareøvelse,« understreger Rune Keldsen, som har samme antal medarbejdere til rådighed til at udvikle YouSee Musik fremover.

TDC Play lukker snart

TDC har ikke fastlagt en præcis dato for, hvornår TDC Play lukker.

»Det er vigtigt, at så mange som muligt selv flytter over til YouSee Musik - og at de nuværende YouSee Musik-brugere opdaterer deres app. Det skal gøres stille og roligt. Hvis langt de fleste er flyttet over inden sommerferien, kan vi lige så godt få TDC Play lukket ned. Ellers bliver det efter sommerferien,« forklarer Rune Keldsen, som også vil informere nuværende YouSee Musik-brugere om de ekstra muligheder.

YouSee Musik er i dag kun en del af YouSees mobilabonnementer, hvor den tidligere fulgte med til også YouSees bredbåndskunder. De bredbåndskunder, der allerede har musiktjenesten, bevarer adgangen til den, men siden 2015 har nye bredbåndskunder hos YouSee - landets største kabel-TV-selskab - ikke længere fået musik med i pakken.