TDC plaget af kabelfusk

Telekoncernen TDC plages af illegale hjemmelavede reparationer, som entreprenørerne klarer, når de har gravet TDCs kabler over.

Telekoncernen TDC plages af dårlige reparationer på mange kabler, der bliver gravet over af entreprenører. TDC oplever, at flere og flere entreprenører selv lapper på det overgravede kabel - og derefter dækker miseren til under jord og asfalt.

Disse hjemmeflikkede reparationer er typisk ikke gode nok. I starten kan kablet måske fungere nødtørftigt, men efterhånden bliver det for dårligt - og så oplever TDCs kunder problemer med telefon eller ADSL-forbindelse.

- Når reparationen ikke bliver gjort rigtigt, risikerer vi efter et stykke tid, at der atter opstår fejl på kablet. Og så kan de være utroligt svære at finde, fordi skaden er begravet under jord, fliser og asfalt, siger underdirektør René Skjøde Andersen, TDC Installation. Han har inden for de seneste tre måneder set omkring 100 tilfælde af illegale reparationer - og frygter, at der kan være mange flere under jorden.

/ritzau/