TDC overvejer norsk opkøb

Den danske telegigant TDC skal være blandt byderne på Norges næststørste kabel-TV-selskab.

TDCs topchef, Carsten Dilling Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største telekoncern TDC skal være i kamp mod to kapitalfonde om at overtage Norges næststørste kabel-TV-selskab Get i en handel, der ventes at kunne runde 1,4 milliarder euro eller 10,4 milliarder kroner.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters' kilder vil såvel TDC som kapitalfondene BC Partners og EQT lægge bud på Get inden 11. september, som er den frist, som Gets nuværende ejere - investeringsbanken Goldman Sachs og investeringsselskabet Quadrangle - har sat som frist.

Telegiganten Telenor er største kabel-TV-udbyder i Norge.

Dilling: Bedre mulighed for opkøb

TDC og BC Partners afviser over for Reuters at kommentere forlydenderne.

TDCs topchef, Carsten Dilling, sagde i begyndelsen af august til Berlingske, at koncernen er klar til fortsat at købe op.

»Vi har mere travlt med, hvordan vi kan konsolidere forretningen i Danmark, Sverige og Norge, hvor TDC arbejder, og vi har fået lidt bedre mulighed for at foretage mindre opkøb, som vi kan koble på TDC. Der er masser af gode, også mindre, virksomheder, som kan tilføre TDC nye løsninger, som kan være med til at styrke den nordiske forretning, som er hårdt presset,« sagde han.

Kun erhvervsaktiviteter i Norge og Sverige

TDC driver i dag kun erhvervsforretning i Norge og Sverige ud over Danmark efter at have solgt alle sine øvrige aktiviteter i udlandet fra over de seneste år, hvor fem britisk-amerikanske kapitalfonde sad på størstedelen af aktierne i TDC. TDC Nordic sælger hovedsagelig telekommunikation til erhvervslivet men tilbyder også, at andre selskaber kan købe sig ind på TDCs net.

Gets overskud voksede i 2013 med 17 procent til 1,1 milliarder norske kroner, mens omsætningen steg med 14 procent til 2,4 milliarder norske kroner.

BC Partners ejer 47,7 procent af aktierne i den svenske kabel-TV-gigant Com Hem.

Goldman Sachs og Quadrangle købte Get af kapitalfonden Candover i 2007 for omkring 1,1 milliarder dollars.