TDC overrasker med mobil fremgang

Den danske telegigant melder om stigende antal mobilkunder for første gang i årevis.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største teleselskab, TDC, har i mange år været hårdt ramt af mobilkrigen i Danmark, hvor de andre er gået på hugst blandt selskabets kunder. Men for første gang i årevis er der nu fremgang at spore.

TDC har fået 13.000 nye mobilkunder i andet kvartal, hvilket er overraskende ikke mindst i lyset af at både Telia og teleselskabet 3 også har meldt om fremgang i kundetallet i deres seneste regnskaber.

At der er tale om abonnementskunder og ikke taletidskunder gør det kun bedre for TDC. Abonnementskunder bliver mindst hængende i det halve år bindingsperioden varer, mens taletidskunderne, der har et lavere forbrug, kan smutte med kort varsel.

TDCs omsætning for halvåret endte på 12,2 milliarder kroner, hvilket er 6,8 procent mere end samme kvartal i sidste år. Overskuddet for halvåret endte på godt en milliard kroner, hvilket er halvt så meget som sidste år. Renset for frasolgte forretningsområder er forskellen dog kun 300 millioner kroner.

Regnskabet afslører, at der stadig er knas med erhvervsforretningen, hvor tilbagegangen er større end gennemsnitsforventningen, Ritzau Estimates har samlet blandt aktieanalytikerne. Omsætningen falder med 142 mio. kroner til 1.452 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 912 millioner kroner, hvilket er 32 millioner kroner mindre end aktieanalytikerne ventede.

TDC

I mio. kr. 2. kvt. 2015 2. kvt. 2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 6030 5668 6%
Driftsresultat 944 1141 -17%
Nettoresultat 570 1399 -59%
Egenkapital 25,595 18,647 37%

»Erhvervsmarkedet i Danmark er fortsat præget af stærk fokus på pris, og TDC Group møder hård konkurrence inden for både mobil- og fastnetløsninger til erhvervslivet. I andet kvartal mislykkedes det for TDC Group at vinde statens udbud på levering af fibernetværk (WAN) til det offentlige,« skriver TDC i en kommentar til regnskabet.