TDC opgiver salg i Schweiz

Myndighedernes nej til fusion bremser salget af selve TDC. Nu fortsætter det schweiziske selskab alene.

TDC skrinlægger nu endegyldigt fusionen i Schweiz med det franskejede Orange. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC opgiver nu at få solgt sit schweiziske datterselskab og lader det fortsætte som selvstændigt selskab.

Beslutningen kommer kun kort tid, efter at TDC valgte at anke de schweiziske konkurrencemyndigheders nej til en fusion med France Télécoms mobilselskab Orange - en handel, der ville have sikret TDC en indtægt på nærved 11 milliarder kroner. Samtidig skulle salget have været startskuddet på salget af selve TDC.

Sunrise er Schweiz' næststørste teleselskab med en årlig omsætning på 9,9 milliarder kroner.

Topchef: Vi fortsætter alene

»Det er vores konklusion, at mulighederne for at få lov til at gennemføre fusionen ikke er til stede, og derfor ønsker vi ikke længere at forfølge dette spor. Vi vil i stedet koncentrere os fuldtud om den fortsatte udvikling af Sunrise,« forklarer TDCs koncernchef Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

TDC købte Sunrise i 2000, da priserne lå højest, for 35,2 milliarder. Stort set siden da er telemarkedet dykket og konkurrencen øget. Franskmændene skulle have overtaget ledelsen af Sunrise og TDC have stukket 11 milliarder kroner i foret. Sunrise er TDCs sidste udlandsbastion, efter at de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, der i februar 2006 overtog ledelsen af TDC, har solgt alt øvrigt fra i udlandet, på nær TDCs nordiske og danske aktiviteter.

Fondene har længe været i gang med at forberede salget af TDC, som SEB og Danske Bank skal stå for. I praksis venter alle, at TDC dermed rykker fuldtud tilbage på fondsbørsen i København. TDC har aldrig været afnoteret, som fondene gerne ville, fordi det mislykkedes for dem at opnå kontrol med mere end 90 procent af aktierne. Det skete, da pensionsfonden ATP som næststørste ejer nægtede at sælge sin aktieandel på 5,5 procent i januar 2006.