TDC-musik giver gode penge og færre pirater

Kunstnerne jubler over aftalen om gratis musik til TDCs kunder. Ikke alene tjener de flere penge. Flere holder også op med at kopiere musik ulovligt.

TDC Play er en gratis musiktjeneste for TDC-kunder, men også kunstnerne er glade for den. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været en rigtigt god forretning for de danske kunstnere, at landets største teleselskab sidste år gav kunderne gratis adgang til musikken over nettet - bare de betalte telefonregningen.

TDC Play, som giver alle kunderne mulighed for ubegrænset at hente adskillige millioner musiknumre, så længe de er kunder, sikrer nemlig ikke alene kunstnerne flere penge. Det har også nedbragt mængden af ulovlig download af musik fra Internet.

Mindre lyst til at hente ulovlig musik

En undersøgelse, som pladebranchens organisation IFPI har fået Megafon til at foretage, viser nemlig, at 43 procent, som indrømmer at have hentet musik ulovligt, og som har adgang til TDC Play, henter mindre eller meget mindre ulovlig musik på grund af Play, skriver Koda/DK, som er medlemsblad for de danske kunstneres ophavsretsorganisation.

TDC betaler 40-50 millioner kroner til Koda over to år med et fast beløb pr. måned baseret på antallet af hentede numre, der udløser 21 øre pr. stk.

Dobbelt så store indtægter

»Play giver vore medlemmer større indtægter for onlinebrug af deres musik end hidtil. De samlede onlineindtjeninger i Koda, før Play-aftalen kom i stand, var under 10 mio. kr. årligt. Nu er de godt 20 mio. kr. alene for TDC Play,« skriver bladet. TDC Play åbnede 1. april 2008, og i juni rundede tjenesten 100 downloadede numre.

Koda har også indgået aftale med Telia om musiktjenesten Fri Musik, der via abonnement giver adgang til musik på mobiltelefoner og PCer. Abonnementet koster 79 kroner om måneden.