TDC lukker alle sine erhvervscentre

Erhvervskunderne hos landets største telekoncern kan fra 1. juni ikke længere henvende sig fysisk, men vil blive betjent digitalt.

TDC lukker 1. juni sine 11 sidste erhvervscentre i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Landets største telekoncern, TDC, lukker alle sine erhvervscentre.

Det sker 1. juni, hvorefter erhvervskunderne ikke længere kan aflægge besøg på et fysisk kontor, men vil kunne få hjælp og rådgivning digitalt via onlinemøder, på telefonen og gennem mail.

»De medarbejdere som du kender, vil du fortsat kunne kontakte – bare ikke fysisk,« skriver TDC Erhverv på sin hjemmeside.

De 11 tilbageværende erhvervscentre ligger i Bagsværd, Esbjerg, Herning, Holbæk, Kolding, Køge, Odense, Roskilde, Rødekro, Aalborg og Aarhus.

TDC havde tidligere et langt mere forgrenet net af erhvervscentre rundt omkring i Danmark, men de er lukket gennem årene.

Erhvervskunderne bliver væk

Årsagen til lukningen er, at erhvervskunderne i stigende omfang betjener sig selv digitalt og derfor bliver væk fra butikkerne – en tendens, som er øget under coronaepidemien.

TDC Erhverv konkurrerer om erhvervskunderne i Danmark med Telenor, Telia og 3.

TDC er størst i Danmark på alle fire områder: fastnettelefoni, mobiltelefoni, internetforbindelser og tv. Koncernen blev i 2018 købt af de tre danske pensionskasser ATP, PFA og PKA, som i alt ejer 50 procent, og den omstridte, australske kapitalfond Macquarie, der ejer de resterende 50 procent. De nye ejere har samlet TDCs aktiviteter i to selskaber – TDC Net, der står for alle TDCs netværk, og Nuuday, der har alle kundeaktiviteterne og har YouSee som største selskab. TDC Net og Nuuday er siden blevet gjort til selvstændige selskaber. Det ses som forberedelse til, at TDC sælger Nuuday fra og koncentrerer sig om at drive netværk.