TDC lægger sidste hånd på fremtidsplan

Ny treårsstrategi arbejdes nu igennem med bestyrelsen.

TDCs nye topchef, Carsten Dilling, har netop ændret direktionen og er nu ved at lægge sidste hånd på de kommende tre års strategi. Foto: Niels Ahlmann Olesen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største telekoncern er ved at gøre sin checkliste for de næste tre år klar.

TDC, som er størst i Danmark inden for både fastnettelefoni, mobiltelefoni, bredbånd og TV, byttede tidligere på ugen rundt på kasketterne i direktionen, som samtidig blev slanket fra ti til otte mand med den nye topchef Carsten Dilling i spidsen.

De sidste øvelser gøres nu

Carsten Dilling omtalte over for Business.dk sit lederhold som »en gave«. Der er ingen nye spillere i direktionen, som blot har fordelt opgaverne anderledes mellem sig.

Men samtidig har de hen over sommeren arbejdet med TDCs kommende treårsplan.

»Den er vi vældigt langt med. Den nye plan dækker 2013-2015 og afløser som bekendt den nuværende strategiplan, som udløber i år. Vi er i gang med de sidste øvelser og vil de næste en til halvanden måned arbejde dem igennem med bestyrelsen. Det er stadig planen, at den nye strategi skal være udrulningsklar i løbet af fjerde kvartal,« siger Carsten Dilling til Business.dk.

Han vil dog ikke sætte konkret dato på.

100 dage = 100 timer

Som tidligere næstkommanderende i TDC har han selv været med i hele forløbet, og det har derfor også været let for ham at overtage roret, efter at Henrik Poulsen fik jobbet som topchef i Danmarks største energiselskab, DONG Energy, hvor han tiltræder med udgangen af august efter at have været TDCs store rorgænger siden november 2008.

»Mine 100 dage er snarere 100 timer,« som Carsten Dilling udtrykker skiftet til topposten i TDC.

Den hastige udvikling på teknologimarkedet giver teleselskaberne konstante udfordringer. Aktuelt er opbygningen af de nye 4G-/LTE-supermobilnet med langt højere datahastigheder undervejs, ligesom TDC fortsat investerer stort i sit landsdækkende fastnet for at presse hastighederne i vejret på data, så fastnettet kan holdes i live så længe som muligt.