TDC-kunder bruges som kassekredit

Telegiganten TDC, der sidste uge kom ud med kvartalsregnskab præget af tilbagegang, rykker nu kundernes betalinger et kvartal frem.

TDC opkræver nu deres kunder tidligere betaling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
TDC-kunder kan i fremtiden se frem til at betale deres regning til teleselskabet et kvartal tidligere, end de er vant til.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

»I dag betaler kunderne midt i deres regnskabsperiode. Nu flytter vi rundt på deres regnskabscycklus, så alle vores kunder fremover er forudbetalte,« siger Frederik Sjørslev Søgaard, direktør i TDC Privat, til avisen.

Det betyder, at flere hundredetusinder private kunder inden årets udgang bliver tvunget til at betale deres fastnetabonnement et kvartal tidligere. Ifølge direktøren foretages manøvren for at »ensarte oplevelsen for alle kunder.«

TDC kom i sidste uge ud med kvartalsregnskab, der var præget af tilbagegang og færre mobilkunder både på fastnet og mobil. Frederik Sjørslev Søgaard vil ikke ind på, hvad fremrykningen af betalinger kommer til at betyde for TDCs løbende kassebeholdning, men der er brug for penge til planlagte investeringer for 3,7 milliarder kroner i 2014 og løfter om et udbytte på 3 milliarder kroner til de 46.000 aktionærer.




Fastnetabonnementer er i forvejen blevet presset af TDC, da de senest satte prisen op med 22 procent, svarende til 360 kroner. Derudover kræver TDC som det første teleselskab, at kunderne skal betale 348 kroner om året for at modtage breve fra TDC med posten.

TDC har i dag 793.000 private fastnetkunder, der efter den seneste prisstigning i det løbende abonnement årligt betaler 1.561 millioner kroner til TDC for at have stuetelefonen koblet til telefonnettet.

TDCs regnskab for andet kvartal viste en omsætning, der faldt med 251 millioner kroner til 5.668 millioner, mens driftsresultatet dykkede med 134 millioner til 2.354 millioner kroner.